Зеленський підписав указ про перегляд усіх рішень ВЛК: що це означає і кого стосується

Переглядів: 694

13 вересня 2023 17:20

Зеленський підписав указ про перегляд усіх рішень ВЛК: що це означає і кого стосується фото

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №576/2023 від 12 вересня про перегляд рішень всіх військово-лікарських комісій щодо непридатності до військової служби.

Важливий момент – перегляд стосується лише рішень, прийнятих після 24 лютого 2022 року.   Про це йдеться в тексті указу, опублікованому на сайті президента.

Контроль над виконанням цього рішення покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Кабінет міністрів протягом тижня повинен створити робочі групи, завданням яких буде перевірка обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій про встановлення інвалідності, визнання непридатності до військової служби, прийнятих з 24 лютого 2022 року.

Крім того, протягом трьох місяців робочі групи повинні перевірити самі рішення.

Якщо будуть виявлені факти, що свідчать про їх необґрунтованість – групи ініціюють перегляд таких рішень та повідомлять правоохоронні органи.

Уряд протягом двох місяців має опрацювати питання про особливості перетину державного кордону громадянами України, визнаними непридатними (обмежено придатними) до військової служби.

Від КМУ у двотижневий термін потрібно розробити план з забезпечення належної і якісної військово-лікарської експертизи в ЗСУ, передбачивши строки і відповідальних за виконання, а також створити окремий структурний підрозділ для підвищення ефективності виконання завдань і функцій МОУ у сфері охорони здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я, Міноборони, Мінцифри, Генштаб, Нацслужба здоров'я і місцеві адміністрації протягом тижня повинні вжити заходів для вдосконалення системи медоглядів військово-лікарськими комісіями і забезпечити цифровізацію відповідних процесів.

Джерело: U-news




Схожі новини: