Готують до оборони: на вулицях Токмака побільшало протитанкових їжаків та блокпостів

Переглядів: 562

12 вересня 2023 13:30

Готують до оборони: на вулицях Токмака побільшало протитанкових їжаків та блокпостів фото

Мешканці прифронтових населених пунктів неподалік Токмака (Пологівський район) залишають домівки через активізацію бойових дій. Натомість в їхні будинки заселяються російські військові.

На вулицях самого Токмаку з’являється все більше протитанкових їжаків та блокпостів. Про це Центру журналістських розслідувань повідомив начальник Токмацької міської військової адміністрації Олександр Чуб.

За словами начальника МВА в Токмаку та селах неподалік відбувається своєрідна міграція населення. Люди з прифронтових сіл покидають домівки та виїжджають в Токмак або глибше в тил або на підконтрольну Україні територію. Натомість в звільнені будинки заселяються російські військові.

“Фіксуємо чергове збільшення кількості підрозділів російської армії, а також техніки, як в самому Токмаку, так і в селах району. Мешканці виїжджають подалі від лінії фронту, натомість в їхні будинки заселяються військові”, – повідомив Олександр Чуб.

Найбільше людей виїжджає з населених пунктів на північний схід від міста – Новопрокопівки, Солодкої Балки, Нового, Пшеничного.

В самому місті окупанти, за словами очільника МВА, вже не обирають більш чи менш безпечне на їхню думку житло.

“Якщо раніше військові намагалися обирати квартири не вище 5 поверху, то тепер заселяються в будь-які. А на основних вулицях встановили оборонні конструкції- протитанкові їжаки та бетонні доти. Також збільшилася кількість блокпостів в місті”, – говорить Чуб.




Схожі новини: