Тримають оборону і наступають: на Мелітопольському напрямку Сили оборони відбили понад 10 атак противника

Переглядів: 535

12 вересня 2023 09:00

Тримають оборону і наступають: на Мелітопольському напрямку Сили оборони відбили понад 10 атак противника фото

Протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціям наших військ, так і по цивільним об’єктам нашої держави. Про ситуацію на фронті  Генштаб ЗСУ інформує у ранковому зведенні 12 вересня.

На Оріхівському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Омельника, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від численних артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці. В свою чергу, ворог намагається відновлювати свої підрозділи, продовжуючи численні штурмові дії позицій наших військ. Українські воїни мужньо тримають оборону, відбивши понад 10 атак противника в районах Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Мали успіх в районах південніше та південно-східніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

Як повідомляє  Генштаб ЗСУ, противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує притаманну кремлю тактику терору. На жаль, внаслідок таких терористичних дій російських окупаційних військ є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки, пошкоджена цивільна інфраструктура. Зокрема, від цинічних ракетних ударів постраждали мирні мешканці Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Минулої доби росія атакувала нашу державу 12 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131". Всі 12 ударних БпЛА було знищено силами та засобами протиповітряної оборони України.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається досить складною.

 




Схожі новини: