«Продукція халяль»: у супермаркетах окупованого міста Запорізької області з'явилася продукція для мусульман

Переглядів: 545

12 вересня 2023 10:10

«Продукція халяль»: у супермаркетах окупованого міста Запорізької області зявилася продукція для мусульман фото

Перші ознаки зміни демографічної ситуації у Бердянську: в супермаркетах з'явилася продукція для мусульман

росія послідовно проводить на захоплених територіях політику асиміляції. Вона полягає в тому, щоб населити захоплені території України вихідцями з віддалених регіонів рф. Передусім з Кавказу та середньої Азії. Про ситуацію в оукупованому місті Запорізької області повідомляє телеграм-канал Бердянськ сьогодні.

"Як свідчать бердянці, військові з Чечні, Дагестану, Осетії, родини гастарбайтерів з Таджикістану поступово стають відчутною частиною місцевого населення.

 На їхні потреби та традиційні запити відразу відреагував ринок. Бердянці пишуть, що в окупантському супермаркеті "Мера" вже з'явилася продукція "Халяль" - для мусульман.

Здебільшого, ковбаса, досить багато, цілий розділ, ось як раніше були продукти для діабетиків, то зараз цей халяль. І прямо окрема ділянка серед ковбасних холодильних прилавків з табличкою: «Продукція халяль».

Найчастіше поняття «халяль» використовується для позначення правильно приготовленої і дозволеної мусульманам їжі. У Корані чітко визначено список продуктів, вживання яких у ісламі суворо заборонено. «Вам заборонено мертвечину, кров, свинину, а також те, що заколото без згадки імені Аллаха…» (Так і бачиться, як на Бердянському м'ясокомбінаті заколюють корів з молитвами до Аллаха).

Не глянула, хто ці ковбаси виробляє, швидше за все, привізні. Але якщо є продукція, то попит є? Виходить у Бердянську тепер оселилося багато мусульман.

Ситуація у Бердянську поки що далека від тієї що склалася у сусідньому Маріуполі, у який активно йде переселення мешканців з віддалених регіонів рф. Там для них вже є не тільки спеціальні магазини. Маріупольці скаржаться, що «переселенці» активно насаджують у окупованому місті свої порядки та зневажливо ставляться до місцевих.

Ось такий він дивний – «руський мір», - повідомляє паблік.




Схожі новини: