Як обрати провайдера інтернету

Переглядів: 414

6 вересня 2023 17:50

Як обрати провайдера інтернету фото

Для того щоб насолоджуватись безлімітним інтернетом без перебоїв, потрібно обрати надійного провайдера. Саме від цього буде залежати стабільність мережі та якість обслуговування. Сьогодні інтернет провайдери Запоріжжя на перебій пропонують свої послуги, але не всі вони однаково хороші. Отже слід знати, за якими критеріями обирати постачальника послуг.

Які провайдери є у вашому будинку

Перше, що варто зробити, так це зібрати інформацію стосовно того, до кого взагалі можна під'єднатися. Мешканцям багатоквартирних будинків у мегаполісі доступні десятки компаній. Однак тим, хто живе невеличких містах та селах вибір значно менший. Є декілька шляхів з’ясувати, які постачальники інтернету є:

  • Зателефонувати всім відомим провайдерам;
  • Поспілкуватись з сусідами;
  • Скористатись сервісом www.connect.net.ua.

Останні два варіанти дають можливість ще й відгуки вивчити.  

Технологія підключення

Переважна більшість провайдерів підключає до мережі через оптичне молоко, а далі через кручену пару, яка вже заходить до помешкання. Головною перевагою такої технології є те, що вона забезпечує високу та стабільну швидкість передачі даних. Крім кабельних мереж, провайдери можуть використовувати телефоні. Проте така технологія вже застаріла, але деякі невеликі постачальники ще її використовують. Головний недолік телефонного дроту у тому, що він не може дати високу швидкість інтернету.

Швидкість

Для більшості людей головним параметрами є швидкість та ціна інтернету. Але тут потрібно розуміти, що не варто чекати того, що обіцяє провайдер. Наприклад, 20 Мбіт/с – це лише орієнтир, який не може бути досягнутим. Річ у тім, що швидкість з’єднання залежить від багатьох факторів, враховуючи навантаження на мережу та обладнання. Тому провайдери йдуть на хитрість, використовуючи у договорі формулювання «до» якогось значення.

Таким чином вони кажуть, що теоретично їх обладнання здатне на таку швидкість, але робочою вона не буде. Куди інформативніше дивитись на мінімальну гарантовану швидкість. Наразі швидкість у 100 Мбіт/с є найбільш оптимальною. Вона дає можливість без обмежень поєднати в мережу декілька комп’ютерів, смартфони та телевізор і насолоджуватись інтернетом без будь-якої затримки.

Тарифи

В лінійці тарифів провайдера має бути така пропозиція, яка б задовольняла ваші потреби. Якщо комусь достатньо перевірити пошту та погортати новинну стрічку, то іншому потрібно завантажувати  гігабайти трафіку за мінімальний час, а комусь окрім інтернету хотілось би мати в пакеті мобільний зв’язок та кабельне телебачення. Саме тому слід уважно ставитись до підбору тарифу, аби він задовольняв потреби та коштував небагато.

Обслуговування

Перебої в якості сигналу бувають у всіх провайдерів, саме тому вивчаючи відгуки знайти ідеального постачальника не вийде. Тому варто дивитись на їх кількість та на те, яка підтримка користувачів. Щоб обладнання працювало, як треба, в штаті провайдера має бути достатня кількість працівників.

В такому випадку при виникненні аварії її вдасться ліквідувати за лічені години. В поганого провайдера майстра можна чекати по декілька днів. Техпідтримка також важливий параметр. В одних компаніях працівники намагаються допомогти з проблемою як найкраще, в інших такого нема. В деяких випадках навіть за прихід спеціаліста попросять заплатити. Оскільки якість – це суб’єктивний параметр, пропонуємо орієнтуватися на наступне:

  • Наявність техпідтримки;
  • Можливість з нею зв’язатися;
  • Швидкість вирішення питання;
  • Наявність сайту та особистого кабінету користувача;
  • Простота зміни тарифного плану;
  • Можливість призупинити послугу;
  • Наявність акційних пропозицій та ін..



Схожі новини: