Додому в Канаду: іноземний інструктор завершив свою службу в Запорізькій бригаді ТрО

Переглядів: 408

4 вересня 2023 16:30

Додому в Канаду: іноземний інструктор завершив свою службу в Запорізькій бригаді ТрО фото

Свою військову службу в Україні завершив Дерксен Пітер Річард - канадський військовий, молодший сержант Запорізької окремої бригади територіальної оборони

Пітер був охоронцем топ чиновників США, Великобританії, віддав військовій справі усе своє життя. Взимку минулого року він добровольцем приїхав в Україну та надавав допомогу у відсічі російської агресії в якості інструктора. Про сміливця, який приїхав навчати українських військових, розповідається на фейсбук-сторінці Запорізької окремої бригади територіальної оборони.

На бронежилеті поряд із канадським прапором -  міні-колекція шевронів, подарованих українськими бійцями. Чоловік розповідає що попри свій 33-річний досвід його погляд на навчання змінився. Зараз він тренує бійців дещо інакше, краще аніж 9 місяців тому. Завдяки можливості вивчати війну безпосередньо з позицій він разом із солдатами мають змогу проаналізувати допущені помилки та обрати більш ефективну для них тактику.

“Коли військові пропонують свої ідеї, я погоджуюся що з їх сторони розумно це запропонувати, тому що ця війна з новими технологіями, новими проблемами і підхід змінюється відповідно з умовами” - каже чоловік і додає, що також постійно навчається та вдосконалює свої навички разом із бійцями бригади.

За словами Пітера, не зважаючи на повернення до Канади, серцем він і далі залишається з Україною і продовжуватиме допомагати для якомога швидшої перемоги над ворогом.

У знак пошани та подяки командування бригади вручили інструктору відзнаку Сил Територіальної Оборони, пам’ятний коїн бригади та сертифікат про виконання бойових завдань.




Схожі новини: