Наводив окупантів на патріотів: отримав підозру багаторічний лідер Спілки ветеранів Афганістану Токмака

Переглядів: 455

1 вересня 2023 09:15

Наводив окупантів на патріотів: отримав підозру багаторічний лідер Спілки ветеранів Афганістану  Токмака фото

Повідомлено про підозру «представнику коменданта міста Токмак», який сприяв становленню окупаційного режиму та забезпечував ворога інформацією щодо українських патріотів

За даними слідства, відомий у Токмаку підприємець, голова спілки ветеранів Афганістану, з початку окупації Пологівського району став свідомо співпрацювати з ворогом.

- Чоловік активно допомагав окупаційній адміністрації у формуванні системи «державних та правоохоронних органів» на захопленій території Запорізької області. Закликав співробітників територіального підрозділу поліції зрадити присязі та поповнити лави так званої «народної міліції». Виконував інші злочинні вказівки представників рф, - повідомляє інформаційний відділ Запорізької обласної прокуратури.

За «старання» з квітня 2022 року на підприємця і громадського діяча були покладені функції так званого «представника коменданта міста Токмака».

- На цій «посаді» підозрюваний сприяв у створенні фортифікаційних споруд на території міста. Також за його «наводкою» окупанти виявили українських патріотів, які за допомогою квадрокоптера фіксували дислокацію військових підрозділів та техніки держави-агресора з метою інформування сили оборони України, - зазначається у повідомленні.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури жителю Токмака повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

У повідомленні Запорізької обласної прокуратури не вказується прізвище підозрюваного. Але не секрет, що Токмакську міську територіальну організацію, засновану 28 грудня 1995 року, з моменту її створення очолює майор запасу Збройних сил СССР, льотчик-штурман військово-транспортної авіації Віталій Лалабеков. Він і сьогодні значиться її керівником.




Схожі новини: