Ай да Яндекс, ай да молодець!

Переглядів: 444

31 серпня 2023 21:16

Ай да Яндекс, ай да молодець! фото

Телеграм-канал рашистів «Новий Мелітополь» (https://t.me/NowMelitopol) знов дав можливість повеселитися

Він радісно повідомив: «Яндекс почав прокладати маршрут до Криму через нові російські території і це добре! Шлях значно скорочується: 20 годин 56 хвилин проти 1 дня 41 хвилини».

А потім спробував пошуткувати: «А найшвидший шлях трохи лівіше, через Харків, Катеринослав та Олександрівськ».

Якщо звернутися до історії (назви Катеринослав та Олександрівськ звідти), то треба занурити у Смутний час. Далі цитую:

«6 жовтня 1618 року українське козацьке військо на чолі з Гетьманом Сагайдачним вирушило Каширським шляхом у похід на Москву. У районі Донського монастиря їм заступило дорогу московське військо на чолі з Бутурліним. Цар вислав проти Сагайдачного 6 000 вершників, усі наявні московські резерви. Під час бою запорожці знищили передні загони супротивника, і решта московитської кінноти почала рятуватися втечею.

8 жовтня поблизу Тушино запорожці об’єдналися з силами королевича Владислава. Напередодні прибуття Сагайдачного литовський гетьман Ходкевич розробив план штурму Москви. Цей план полягав у одночасному штурмі столиці з декількох сторін, з головними ударама біля Арбатських та Тверських воріт.

Основною атакуючою силою виступали польські війська та найманці. Військо запорожців було розділено на декілька частин, частина з них направлялись на штурм острогу за Москва-рікою, решта мусила виконувати роль резерву та відволікати царські війська від головних напрямків.

11 жовтня військо королевича Владислава та козаки Петра Сагайдачного розпочали наступ на Москву. Штурм тривав протягом декількох годин з третьої ночі й до світанку. Нападникам вдалося  увірватись до міста зі сторони Арбатських воріт, проте, не отримавши належну підтримку, атака зупинилася. Не бачачи можливості продовження атаки, польські підрозділи з невеликими втратами відступили від міста.

Важка воєнна обстановка змусила московську владу  піти на переговори, що вперше відбулися 31 жовтня поблизу Тверських воріт. Протягом листопада велись тривалі переговори між польськими та московитськими послами. Кожна зі сторін очікувала скорішого виснаження свого супротивника.

Тим часом окремі загони запорожців продовжували атакувати московські міста на північ та північний-захід від Москви, розорюючи Ярославський і Вологодський повіти, тим самим підриваючи економічні ресурси московітів».

МОЖЕМ ПОВТОРИТИ!!!




Схожі новини: