Наступ не стримати: ЗСУ просуваються до наступного за Роботиним села на південь

Переглядів: 483

27 серпня 2023 13:46

Наступ не стримати: ЗСУ просуваються до наступного за Роботиним села на південь фото

Сили оборони України просуваються до наступного за Роботиним села Новопрокопівка

"Попри досить важкі бойові умови, наші війська просувалися в районах Урожайного, Роботиного. І на цей час просуваються в напрямку Новопрокопівки біля Роботиного та в напрямку Мала Токмачка – Очеретувате", – повідомив у неділю в ефірі єдиного телемарафону речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, росіяни зазнають на цій ділянці фронту значних втрат.

"Вони безповоротно втрачають щодоби до 100 осіб, а ще є поранені, полонені. Минулої доби загалом вони втратили 305 осіб. І намагаються це латати, але виходить сумбур", – сказав речник.

Росіяни нарощують кількість авіаційних ударів, а це, за словами Олександра Штупуна, свідчить про те, що інші вогневі засоби не можуть стримати поступ Сил оборони України.

Він також підкреслив, що попереду ще залишаються "досить потужні" російські лінії оборони.

Нагадаємо, 22 серпня воїни 47 окремої механізованої бригади з боями увійшли до Роботиного та організували евакуацію мирних мешканців.

Бійці бригади "Магура" встановили державний прапор у селі Роботине на Мелітопольському напрямку. Український прапор з підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного замайорів на зруйнованій окупантами школі. 23 серпня відео опублікував Валерій Залужний. "Роботине. Україно, з Днем Державного Прапора!", – написав він.

На відео дрон облітає понівечену будівлю, на даху якої встановлено прапор України.

Чому так важливо було звільнити Роботине? Тому що це ключ до другої лінії оборони окупантів. ЗСУ йдуть до точки 166 м, щоб зайняти позиції і взяти під вогневий контроль Токмак.

Про ситуацію на цій ділянці фронту написав військовий журналіст Богдан Мірошников:

"У районі південніше Роботиного окупанти роблять те, до чого звикли в умовах втрати ключових позицій - проводять масовані контратаки. За підтримки броні, арти та авіації.

Це очікувалося, тому наші воїни були готові. Ворог успіху не мав. А ось зточити кілька підрозділів вони встигли.

Раніше таке вже було у районі Пʼятихаток та Старомайорського. Закінчилося нічим, окрім того, що в орків було знижено потенціал для подальшої оборони та їм довелося в аварійному порядку знімати резерви з інших ділянок.

Наші воїни у надскладних умовах рухаються далі і мають успіхи. Фактично, бої на тій ділянці йдуть вже на так званій "головній лінії оборони".

У разі її прориву та за умови (!) активізації на флангах плацдарму, окупантам доведеться відходити на 10-12 км у бік Токмака та замислюватися (!) про оборону безпосередньо самого міста.

Поки це все залишається лише перспективами, але ЗСУ за останні півтора роки неодноразово нас дивували. Віримо в ЗСУ! Памʼятаємо високу ціну кожного нашого штурму! Розуміємо, що швидко не буде", - зазначив Мірошников.

 

 




Схожі новини: