Шиють для військових: «Матвіївські бойові відьми» допомагають ЗСУ

Переглядів: 614

21 серпня 2023 16:03

Шиють для військових:  «Матвіївські бойові відьми» допомагають ЗСУ фото

Енергодарські волонтери у Червонограді отримали з Литви 900 кг тканини та фурнітури і передали швачкам в Україні, які займаються пошиттям всього необхідного для військових

В залежності від типу і якості тканини та спеціалізації швачок, йдеться, як повідомляє Енергодарський міський голова Дмитро Орлов, про виготовлення плащ-палаток, бандажів, ношів, плитоносок, «кікімор», аптечок, термобілизни, маскувальних сіток, дощовиків, пончо - все це завжди дуже потрібно на передовій захисникам. А також є потреба в змінному одязі та білизні для хлопців, які потрапили до шпиталів.

Тканину та фурнітуру надав Благодійний фонд Labdaros ir paramos fondas «Susivienije gerumui» з Литви. Місцеві волонтери збирали її по всім литовським фабрикам, щоб потім передати в Україну.

«Дякуємо команді Тетяни Наркявичене за кропіткий та систематичний збір необхідних матеріалів, а також їх подальше пакування й транспортування. Вже тут, в Україні, наші волонтери розділили отриману тканину та перенаправили її в різні регіони.

Частина залишилась в Червонограді, де наші завзяті та енергійні дівчата і шиють для захисників, і плетуть для них маскувальні сітки.

Частина поїхала до Вікторії Вавілової та Сергія Брушко в Київ – їхня команда швачок також вже давно і успішно адаптувалася до потреб військових. Великим попитом у хлопців, наприклад, користуються виготовлені ними бандажі.

І нарешті, остання частина була передана до Запоріжжя. «Матвіївські бойові відьми» - так називають себе дівчата з нашого регіону, які також доєднались до цього ефективного та потрібного волонтерського руху людей, які шиють для військових», - повідомив Дмитро Орлов і подякував всім, хто не стоїть осторонь, а робить власний внесок в наближення Перемоги.




Схожі новини: