Служать ворогу: у Запорізькій області підозру отримали голова ОСББ та старости окупованих сіл

Переглядів: 579

18 серпня 2023 15:30

Служать ворогу: у Запорізькій області підозру отримали голова ОСББ та старости окупованих сіл фото

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще трьох зрадників, які обіймають «посади» в органах місцевої влади на тимчасово окупованих територіях Хто з колаборантів пішов на співпрацю і отримав за зраду підозру повідомляє пресцентр УСБУ в Запорізькій області

Зокрема, підозру від СБУ отримав голова одного з ОСББ Токмака.

«Керуючий об’єднанням з початком широкомасштабного вторгнення зрадів приходу військових рф. В обмін на лояльне ставлення усіляко догоджав окупантам, за що був призначений заступником голови у незаконному органі влади – «Военно-гражданская администрация Молочанской городской администрации Пологовского района». Заради кар’єрного підвищення, він, достовірно знаючи про покинуті квартири у підпорядкованому ОСББ, засиляв туди військових рф», - повідомляє пресцентр.

Ще одна ворожа поплічниця до свого призначення займалась реалізацією товарів широкого вжитку у селі Ботієве. Після окупації Мелітопольського району почала підтримувати прихід «визволителів» та активно проявляла свою проросійську позицію. За це її призначили старостою сіл Ботієве, Строганівка та Бабанівка.

І мешканець села Богданівка  теж активно співпрацює з ворогом.

«З початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну, він добровільно пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонував свої послуги. Будучи приватним підприємцем, він усіляко допомагав окупантам, у тому числі надавав продукти харчування, будівельні матеріали, техніку, яка використовувалась для облаштування фортифікаційних споруд на лінії зіткнення. За це його призначили старостою сіл Богданівка та Степанівка Друга», - інформує УСБУ в Запорізькій області.

«На своїх «посадах» зрадники усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітують земляків підтримувати окупантів.

Вони свідомо надають сприяння окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності.

Також вони брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області», - повідомляє пресцентр.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантів за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисників здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: