Потребує зносу: у Запоріжжі оголосили збір коштів на відновлення зруйнованої ворожою ракетою церкви

Переглядів: 590

12 серпня 2023 22:44

Потребує зносу: у Запоріжжі оголосили збір коштів на відновлення зруйнованої ворожою ракетою церкви фото

9 серпня російська ракета зруйнувала у Шевченківському районі будівлю храму Запорізької єпархії ПЦУ

Єпархія повідомила, що будівля церкви святих первоверховних апостолів Петра і Павла після влучання ракети пошкоджена такою мірою, що потребує зносу та повної відбудови.

«Цей храм був побудований коштом громади та значною мірою руками настоятеля – о. Василія. Самотужки прихожанам та священику необхідні для відновлення кошти буде зібрати вкрай важко.

Ми розуміємо, що зараз абсолютний пріоритет для кожного – допомога фронту, нашим військовим. Проте кожен з нас, віруючих людей, може уявити, яке це горе – втратити храм, де ти протягом років регулярно молився, де відбулись важливі події твого життя. Тож просимо у міру сил долучитись до збору коштів для постраждалої релігійної громади», - говориться у зверненні Запорізької єпархії ПЦУ.

Як повідомила громадська діячка Тетяна Ярмохіна, фахівці з балістики сказали єпископу Запорізькому і Мелітопольському Фотію, що завдяки тому що ракета зачепилась за вежу храму, змінилась її траєкторія і вона не влетіла в супермаркет АТБ, а влучила і повністю знищила сторожку.

Нагадаємо, у результаті цього ракетного удару пішли з життя три людини: на місці загинули 43-річний чоловік і 19-річна дівчина. Її 21-річна подруга померла через кілька годин у лікарні. Подруги за годину до прильоту виступали тут з концертом. На Матвіївському кладовищі дівчат, які подружилися під час навчання у місцевій школі, поховали поруч.

Реквізити для допомоги: Управління Запорізької єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України), ЄДРПОУ: 20519744, UA373133990000026003055742078, Запорізьке РУ АТ КБ "ПРИВАТБАНК" або на карту 5169 3305 2390 4305. Обов'язково вказати призначення платежу: благодійний внесок на відбудову храму Петра і Павла.

Фото В'ячеслава Твердохліба

 




Схожі новини: