Перервали політ: у Запорізькій області оборонці знищили три БПЛА

Переглядів: 553

12 серпня 2023 10:34

Перервали політ: у Запорізькій області оборонці знищили три БПЛА фото

Уночі 12 серпня 2023 року противник атакував з південно-східного напрямку п’ятьма ударними БпЛА «Shahed-136/131»

Як повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ, три "шахеди" знищено протиповітряною обороною у межах Запорізької області.

Протягом минулої доби в Україні російські окупанти завдали 5 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Щодо ситуації на лінії фронту, то за даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

За минулу добу ворог завдав 67 ударів по 28 населених пунктах Запорізької області.

Як повідомляє начальник Запорізької ОВА, голова ОДА Юрій Малашко, зафіксовано 54 артобстріли по території Гуляйполя, Новодарівки, Новоандріївки, Залізничного, Ольгівського, Чарівного, Малинівки, Полтавки, Левадного, Щербаків, Темирівки, Кам'янського, Малих Щербаків, Степового, П'ятихаток, Плавнів, Павлівки та Червонодніпровки. Військові рф тричі обстріляли з РСЗВ Темирівку та Лобкове, здійснили авіаційні удари по Оріхову, Омельнику та Малій Токмачці, 4 ракетні удари прийшлися по Комишувасі, запустили БПЛА по Запоріжжю, Гуляйпільському та Червоному.

Внаслідок ворожих атак знову постраждали мирні об’єкти. Правоохоронці задокументували 20 повідомлень про руйнування житлових будинків, сільськогосподарської техніки та об’єктів інфраструктури.




Схожі новини: