Керівник Бердянського порту, який працював на ворога, має провести у тюрмі 10 років

Переглядів: 455

2 серпня 2023 15:43

Керівник Бердянського порту, який працював на ворога, має провести у тюрмі 10 років фото

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя виніс вирок директору Бердянського порту. Покаранням для колаборанта мають стати 10 років позбавлення волі. 

"Судом встановлено, що обвинувачений добровільно зайняв посаду директора "государственное унитарное предприятие Запорожской области "Бердянский морской торговый порт", тим самим реалізував і підтримав рішення та дії окупаційної адміністрації держави-агресора, а також дії направлені на незаконну підготовку та передачу окупаційній адміністрації держави-агресора активів належних ДП "Бердянський морський торговельний порт", - повідомили прес-служба суду. 

Серед "досягнень" керівника: пошук кадрів та привласнення на користь окупаційної влади рф портового господарства та усіх матеріальних цінностей: від портових кранів до автонавантажувачів. Також директор сприяв заходу до морського порту Бердянська російського морського вантажного судна "Zhibek Zholy" тощо. 

Розглядалась справа заочно, в результаті суд знайшов дослідженні докази достовірними, допустимими та такими, що в повній мірі доводять винуватість особи у скоєнні злочину за статтею 111-2 ч. 1 КК України – пособництво державі-агресору. Директора засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.




Схожі новини: