У радника гауляйтера Запорізької області Україна забере активи

Переглядів: 467

2 серпня 2023 13:34

У радника гауляйтера Запорізької області Україна забере активи фото
Дмитро Ворона (справа) лишиться без квартир, землі та автомобілей

Радник Запорізького гауляйтера Дмитро Ворона лишиться голим-босим. Суд постановив забрати його активи на користь держави Україна. 

Дмитро Ворона - радник голови так званої Запорізької військово-цивільної адміністрації Євгена Балицького та сенатор рф - через санкції втратить свої активи. З відповідним позовом до Вищого антикорупційного суду звернувся Мінюст України. 

"ВАКС 31 липня 2023 року ухвалив рішення про часткове задоволення позову Міністерства юстиції України до Ворони Дмитра Миколайовича, - йдеться у повідомленні на сайті Мінюсту. - ВАКС застосував до Ворони Дмитра Миколайовича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції" та стягнув у дохід держави активи, які належать Вороні Д.М. та активи, щодо яких Ворона Д.М. може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними, а саме: 4 (чотири) квартири, 10 (десять) земельних ділянок, садовий будинок, домоволодіння, 3 (три) автомобілі та грошові кошти". 

При цьому кошти, що знаходяться на банківському рахунку дружини радника гайляутера та сенатора, суд вирішив не забирати. Але Мінюст планує оскаржити це рішення. 




Схожі новини: