Підозру від СБУ отримали ще два посадовці Мелітопольського району

Переглядів: 582

1 серпня 2023 17:38

Підозру від СБУ отримали ще два посадовці Мелітопольського району фото
Силовики продовжують працювати зі зрадниками в регіоні

За колабораційну діяльність підуть під суд два колаборанти, що були на чолі фейкової адміністрації в одному з сіл на Мелітопольщині. 

"Слідчі СБУ повідомили про підозру колишньому землевпоряднику Новоуспенівської ОТГ, який з початком російської агресії схвалював дії окупантів та усіляко їм сприяв. За це його було призначено на посаду голови так званої «Новоуспеновской сельськой администрации Мелитопольского района Запорожской области», - повідомляють у відомстві. - На посаді колаборант підвищив податки для місцевих мешканців, передав окупантам права на управління захопленими об’єктами ЖКХ, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності". 

Цей же керівник забезпечив примусову паспортизацію мешканців громади. Допомагав йому у роботі колишній голова однії з сільрад Мелітопольського району, який також перейшов на бік ворога і за це отримав посаду заступника голови фейкової адміністрації у Новоуспенівці. Обидва посадовці допомогли провести і громаді незаконний референдум. 

На підставі зібраних доказів слідчі УСБУ в Запорізькій області повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі зловмисники переховуються на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, але співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності. 

 




Схожі новини: