Вже три іноземні судна зайшли до українських портів після блокади рф Чорного моря

Переглядів: 450

1 серпня 2023 10:24

Вже три іноземні судна зайшли до українських портів після блокади рф Чорного моря фото

Цивільні вантажні судна, що належать грецькій, ізраїльській та турецько-грузинській компаніям,  прибули до одного з українських зернових терміналів у дельті Дунаю.

Про це повідомляє Forbes.

Ізраїльське та грецьке судно пройшли у напрямку Ізмаїла через протоку Босфор, а турецько-грузинське судно йшло з північної Туреччини. Ймовірно, що кораблі вантажитимуть зерно в Ізмаїлі, а потім повертатимуться до Чорного моря і далі в іноземні порти.

Кораблі йшли з увімкненими транспондерами, не приховуючи свого курсу. За їхнім переходом спостерігали чотири розвідувальні літаки НАТО.

«Повідомлення, що три цивільні судна безперешкодно дійшли до України, може свідчити про те, що росія або не бажає, або нездатна проводити обшуки кораблів на цей момент», – цитує Forbes коментар Інституту вивчення війни (ISW).

Це перший прихід іноземних суден до українських портів після відмови росії від продовження зернової угоди. Представники рф заявляли, що всі судна, які будуть заходити до українських портів, будуть сприйматися ними як ті, що перевозять вантажі військового призначення.

Як ми повідомляли раніше, ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду рф.




Схожі новини: