Як перетворити будь-яку сковороду на антипригарну - хазяйкам на замітку

Переглядів: 647

29 липня 2023 20:00

Як перетворити будь-яку сковороду на антипригарну - хазяйкам на замітку фото

Цей трюк професійних кухарів легко повторити у домашніх умовах на кухні.

Для цього вам знадобиться рулон пергаментного паперу. Відріжте від нього шматок, що підходить за розміром. Потім поставте посуд на середній вогонь і змастіть олією. Покладіть пергамент на сковороду, почекайте трохи і переверніть, щоб обидві сторони паперу просочилися маслом. Наприкінці викладіть продукти на пергамент і готуйте як завжди.

Максимальна температура, за якої можна використовувати пергамент, становить 220–230 °С. Цього достатньо, щоб, наприклад, приготувати яєчню чи обсмажити рибу.

Намагайтеся тільки щоб папір лежав рівно і гладко. Заломи зіпсують антипригарне покриття, яке ви хочете створити.

Чому цей спосіб працює?

Пергаментний папір, який традиційно використовують для випікання, покритий тонким шаром силікону. Він відповідає за її термостійкість та антипригарні властивості.

Трюком із пергаментом на сковороді спочатку користувалися лише професійні кухарі, які передавали це знання з вуст у вуста. Наприклад, американський шеф кухар і автор кулінарних книг Джеймс Кенджі Лопес Альт тестував спосіб на різних стравах, від японських смажених пельменів гедза і драників (успішно) до млинців (не дуже успішно), і в цілому схвалив його.

Сьогодні завдяки кулінарним телешоу та роликам у соцмережах про цей простий прийом знають не лише професіонали, а й любителі.

Головна зручність пергаменту в тому, що він підходить для приготування будь-яких страв у посуді будь-якого розміру. На папері легко готувати липкі, тендітні та швидко підгоряючі продукти - достатньо лише відрізати від неї непотрібне.




Схожі новини: