Без ротації: підрозділи Запорізької бригади тероборони продовжують нищити ворога

Переглядів: 522

28 липня 2023 11:56

Без ротації: підрозділи Запорізької бригади тероборони продовжують нищити ворога фото

З початку широкомасштабного вторгнення рф Запорізька окрема бригада територіальної оборони - єдина бригада, жодний підрозділ якої не був на ротації.

Про це командир 110-ї бригади Олександр Ігнатьєв розповів на урочистостях, присвячених річниці створення Добровольчого формування територіальної громади №6 “Запоріжжя”.

Це формування є підрозділом бригади тероборони. Тому абсолютно логічно, що Олександр Ігнатьєв був серед почесних гостей, які прийшли привітати добровольців.

- Мені дуже радісно чути слова подяки від керівників області, міста, Нацполіції за ті добрі справи, які роблять бійці добровольчого формування. Я пишаюся вами і дякую вам.

Кажуть, що на війні рік йде за три.  Я б сказав, що у нас рік пролетів як день. Чому? Тому що буквально наче вчора я зустрічався з майбутнім командиром добровольчого формування Євгеном Коваленком, з Віктором Нестеренком, Вячеславом Колесніковим, Андрієм Сухарєвим - це люди, які приклали максимум зусиль, щоб створити такий потужний колектив.

Зараз я бачу перед собою серйозний другий ешелон 110 бригади. І хочу сказати про перший ешелон. Щоб ви також пишалися підрозділом, в якому проходите службу.

З початку широкомасштабного вторгнення рф 110 бригада - єдина бригада, жодний підрозділ якої не був на ротації. Утримуємо фронт: спочатку 50 кілометрів, зараз — близько 25. За весь період бойових дій підтверджено знищення понад 1200 особового складу ворога, пошкоджено і відправлено “за порєбрік” понад 2000. Знищено понад 70 танків, понад 180 одиниць броньованої техніки - типу БМП, БТР, “Тигрів” тощо.  А ще - САУ, літаки, вертольоти, захоплювали полонених і трофейну техніку.

У рядах бригади служать ваші побратими, тому не можу не запросити решту. Всіх запрошую. Всіх чекаю. Всім гарантую належне соціальне забезпечення і масу вражень, - звернувся до добровольців Олександр Ігнатьєв.

110-а бригада Сил територіальної оборони виконує завдання на Запорізькому напрямку. За мужність і героїзм, виявлені при захисті територіальної цілісності і суверенітету України, частина бійців відзначена нагородами. А бригаді нещодавно передали прапор, підписаний Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

 Привітати добровольців з ДФТГ №6 “Запоріжжя” прийшло чимало гостей. З вітальним словом до них також зверталися заступник голови ОДА Євген Мироненко, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, заступник Запорізького міського голови Андрій П“ятницький, начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько, начальник тактичної групи “Січ” бригадний генерал Олег Нечаєв, військовий комендант Запоріжжя Юрій Чердаков, голова Вільнянської міської територіальної громади Наталя Мусієнко, голова професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України Ігор Поплавський.

Після привітальних слів почесні гості вручили грамоти, подяки та цінні подарунки.

Офіційно датою створення Добровольчого формування територіальної громади  №6 «Запоріжжя» вважається 22 липня 2022 року - саме цього дня наказом Командувача Сил територіальної оборони України № 295 учасник бойових дій Євген Коваленко призначений командиром ДФТГ №6 «Запоріжжя».  Підрозділ створений у складі 110 окремої бригади територіальної оборони.

Основу підрозділу складають колишні правоохоронці, у першу чергу пенсіонери, ветерани МВС, Національної поліції України, Податкової міліції, військовослужбовці, а також звичайні мешканці Запоріжжя.

Варто зазначити, що більшість добровольців стали на захист країни одразу після початку широкомасштабного вторгнення рф. З перших днів відкритої агресії російської федерації проти України вони були залучені Головним управлінням Національної поліції в Запорізькій області до несення служби по забезпеченню публічної безпеки та громадського правопорядку і охороні об’єктів разом з поліцейськими.

На сьогодні у складі ДФТГ №6 «Запоріжжя» бійці несуть службу відповідно до чинного законодавства України, бойових розпоряджень, вони виконують завдання із забезпечення безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф 338 добровольців.

Разом з поліцейськими, військовослужбовцями Військової служби правопорядку добровольці на безоплатній основі виконують завдання щодо охорони публічної безпеки та правопорядку, охорони та оборони важливих об’єктів обласного центру, міста  Вільнянська та на блокпостах області.




Схожі новини: