На ЗАЕС українські співробітники відмовляються виконувати злочинний наказ, - ДЕТАЛІ

Переглядів: 628

20 липня 2023 17:40

На ЗАЕС українські співробітники відмовляються виконувати злочинний наказ, - ДЕТАЛІ фото

«Генеральний директор» тимчасово окупованої Запорізької АЕС Юрій Чернічук, якого незаконно призначили на посаду, примушує атомників, які відмовились підписати нелегальні контракти з Росатомом, запустити енергоблок №4.

Про це повідомляє «Енергоатом».

Співробітники ЗАЕС категорично відмовляються виконувати злочинний наказ, який є прямим порушенням ліцензії на експлуатацію, виданої Держатомрегулювання України (ДІЯРУ).

Так, тільки за тиждень через постійний фізичний і психологічний тиск окупантів близько 30 осіб ліцензованого персоналу ЗАЕС покинули Енергодар. Їм вдалось виїхати на підконтрольну уряду України територію.

А оперативний персонал, який завезли з рф, є абсолютно некомпетентним та не має відповідного досвіду.

Чернічук намагається вийти зі становища, що склалося, та долучити до роботи станції тих українських працівників, які ще раніше відмовились підписати фейкові контракти з Росатомом і яким було заблоковано доступ на станцію.

Відповідальний український персонал усвідомлює, що порушення умов ліцензії ДІЯРУ призведе до втрати персональних ліцензій після деокупації ЗАЕС.

Закликаємо українських атомників і надалі не виконувати злочинні накази окупаційного керівництва станції! Пам’ятайте, що рішення нелегітимних керівників можуть призвести до порушення норм ядерної та радіаційної безпеки станції!

 




Схожі новини: