На тимчасово окупованих територіях росіяни збирають відбитки пальців навіть в дітей

Переглядів: 637

14 липня 2023 09:15

На тимчасово окупованих територіях росіяни збирають відбитки пальців навіть в дітей  фото
росіяни збирають відбитки пальців у мешканців ТОТ

У Бердянському районі окупанти розповсюджують інформацію про обов'язкову дактилоскопію при отриманні громадянства навіть для дітей від 6 років. Посилаються місцеві пропагандисти на закони рф. 

На окупованих територіях загарбники намагаються збільшити кількість громадян рф за рахунок дітей. Але при отриманні документа з двоглавим орлом у дітей візьмуть відбитки пальців. Така процедура прописана у законі від липня 1998 року, відповідно до якого "обов'язкової державної дактилоскопічної реєстрації підлягають іноземні громадяни та особи без громадянства, які набувають громадянства Російської Федерації". Про це йдеться на одному з проросійських сайтів

Раніше центральні українські ЗМІ повідомляли, що відбитки пальців беруть як раз у тих українців, які виїжджають через рф з окупації. Також в них копіюють контакти з телефонів та знімають копії з документів. 

Тепер же окупанти вирішили "відкатати пальчики" і у тих українців, хто лишився в окупації. До речі, з батьками дітей дошкільного та шкільного віку у Мелітополі, Бердянську та інших населених пунктів проводять роботу, нагадуючи, що їх сини та дочки можуть піти до садка чи школи тільки за наявності російських документів. 

 




Схожі новини: