У Мелітополі та селах навколо ворог привласнює майно місцевих мешканців, - КАРТА

Переглядів: 476

12 липня 2023 12:02

У Мелітополі та селах навколо ворог привласнює майно місцевих мешканців, - КАРТА фото

Понад 100 населених пунктів навколо Мелітополя, Токмака і Бердянська заповнені росіянами. Окупаційна влада перетворила на казарми різні об'єкти. Всі відомі можна побачити на інтерактивній мапі. 

У Мелітополі, як відомо, окупанти "націоналізували" і приватні квартири та будинки, і будівлі та приміщення різної форми власності. Наприклад, у колишньому дитячому санаторії розташований шпиталь, а у ПТУ № 24 - одне з силових відомств.

Схожа ситуація і в інших населених пунктах, що перебувають під тимчасовою окупацією - Токмака, Бердянську, Кирилівці, селах Терпіння, Удачне, Костянтинівка, Мордвинівка та інших. 

Всю наявну інформацію систематизували у Центрі журналістських розслідувань і створили інтерактивну мапу, натиснувши на назву будь-якого населеного пункту на ній можна отримати перелік об'єктів, зайнятих ворогом. 

"Ми виявили десятки населених пунктів, будинки в яких експропрійовані окупаційними адміністраціями. Домогосподарства, власники яких виїхали на вільну територію, привласнені й заселяються російськими військовими. Або ж окупанти розглядають їх як свої потенційні форпости", - повідомляють журналісти. 

Якщо ви мелітополець і у вашому будинку живуть росіяни, повідомте нам через чат-бот в Telegram @onenewstime_bot. 




Схожі новини: