Під Мелітополем окупанти облаштували військову базу: що відомо

Переглядів: 514

10 липня 2023 08:41

Під Мелітополем окупанти облаштували військову базу: що відомо фото
Техніка та жива сила окупантів розташована на території одного з підприємств

Під Мелітополем розташувались два добровольчі батальйони "Аланія" та Осетія. Завдяки сюжетам пропагандистів журналісти встановили точне місце. 

Добровольці з Північної Осетії настільки хизувалися власною базою "на околиці Мелітополя", що видали своє місце розташування. Спочатку Тг-канали видали новину про прийняття до "Осетії" та "Аланії" новобранців, відбувалось це за участю екс-мера окупованого Севастополя, куратора та одного із засновників цих окупаційних підрозділів Сергія Міняйло на одній з промислових територій. 

Потім пропагандисти видали ще кілька сюжетів про підготовку і тренування новобранців перед виїздом на фронт, нагородження добровольців, концерти "зірок" для бійців тощо. 

Завдяки характерним будівлям та іншим ознакам журналісти Центру журналістських розслідувань змогли ідентифікувати, де ж знаходиться база осетин-добровольців. Це територія Мелітопольського заводу автотракторних запчастин в селі Обільне Мелітопольського району. До повномасштабного вторгнення РФ приватне підприємство виготовляло запчастини для сільськогосподарських потреб та ремонтувало техніку ЗСУ.

"Зараз в окупаційній владі Мелітополя заявляють, що завод «демілітаризували й тепер він поставляє сільськогосподарську техніку у РФ». Пропагандисти відзняли сюжет, як працівники заводу нібито повернулися до звичної роботи, однак показали лише одну будівлю підприємства з понад півтора десятка. Що ж тоді там роблять десятки військових? Ймовірно, будівлі заводу, окрім ролі штабів, використовуються ще й для ремонту бронетехніки батальйонів осетинських добровольців", - поставили слушне питання медійники. 

Також відомо, що  підрозділи "Аланія" та "Осетія" створені в березні 2022 року. Ці частини підпорядковуються 58-й загальновійськовій армії РФ, яка окупувала південні області України. Тут вони воюють на Запорізькому напрямку.

 

 

 

 




Схожі новини: