Два місяці полону: з 6 травня невідома доля подружжя Левченків з Мелітополя

Переглядів: 797

6 липня 2023 19:00

Два місяці полону: з 6 травня невідома доля подружжя Левченків з Мелітополя фото
Олександр та Ірина Левченко з невідомих причин викликали цікавість в окупантів

Два місяці тому окупанти затримали мелітопольців Олександра та Ірину Левченко, яка до повномасштабної війни працювала в журналістиці. Весь цей час рідні та колеги намагались відшукати подружжя, але марно. 

Зв'язок з Іриною Левченко та її чоловіком зник 6 травня. Наразі достеменно невідомо всі обставини їх затримання, але рідним вдалось дізнатися, що Ірину бачили в той день на вулиці в оточенні військових. Що стало причиною зупинки, чи це була випадкова перевірка, чи спланована акція, поки лишається під питанням. Згодом знайомі отримали звістку від Олександра. Він повідомив, що його тримають в одній з місцевих катівень, про це журналістам розповіла сестра Ірини Олена Руденко. Але більше жодної інформації про сімейну пару отримати не вдалось. 

Національна спілка журналістів України надала розголос ситуації з викраденням Ірини Левченко та її чоловіка. Солідарність з НСЖУ у засудженні незаконного арешту Левченко висловила і Міжнародна та Європейська федерації журналістів, вони закликали владу окупованих територій негайно звільнити Ірину та її чоловіка. 

До міжнародних організацій з проханням сприяти звільненню подружжя звернувся і колектив видання "Телеграф", з яким Ірина співпрацювала до початку повномасштабної війни. 

"Після вторгнення ми домовились, що Ірина йде на заслужений відпочинок і заради безпеки не займається журналістикою. З того часу не вийшло жодного її матеріалу. А писати вона вміла! Час від часу ми переписувались, щоб дізнатись, чи все добре (наскільки це може бути в окупації), але проблеми зі зв'язком не дозволяли робити це частіше, - написав сьогодні редактор видання Ярослав Жаренов. - Окупанти звинувачують її чи то в шпигунстві, чи то в тероризмі, її чоловіка планують судити. Але ніхто не знає, де вони, і чи живі взагалі. Сьогодні я звертаюсь до міжнародних організацій з проханням допомогти нам її знайти. Ми довго намагались зробити це непублічно, але настав час виносити це назагал".




Схожі новини: