Спецпенсії проіндексували: підвищення отримають кілька категорій пенсіонерів

Переглядів: 564

5 липня 2023 14:14

Спецпенсії проіндексували: підвищення отримають кілька категорій пенсіонерів фото

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області перерахували виплати пенсіонерам, яким пенсії оформлені за спеціальними законами.

З 1 липня 2023 року проведено черговий етап індексації пенсій, передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168.

Як розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду України Світлана Жмурко, цього разу  він торкнувся пенсіонерів, які вийшли на пенсію за спеціальними законами.

- Це стосується державних службовців, працівників  органів місцевого самоврядування, науковців тощо, - уточнила Світлана Олексіївна. - Механізм проведення індексації пенсій полягає у підвищенні основного розміру пенсій на коефіцієнт 1,197, або на 19,7%.

Умовами проведення індексації, за словами Світлани Жмурко, є те, що загальний розмір підвищення не може бути меншим ніж 100 грн і більшим ніж 1500 грн. Пенсії, що перевищують максимальний розмір (20930 грн), не збільшуються.

- Зазначений перерахунок проведено  автоматично, за матеріалами електронних пенсійних справ. Пенсіонери області вже у липні отримають підвищені розміри пенсій своєчасно і у повному обсязі.

В результаті проведеного перерахунку розмір пенсійної виплати збільшився у 452 пенсіонерів області в середньому на 1213,28 грн, - повідомила Світлана Жмурко.




Схожі новини: