СБУ повідомило про підозру силовику, причетному до депортації мешканців Мелітополя

Переглядів: 477

4 липня 2023 16:09

СБУ повідомило про підозру силовику, причетному до депортації мешканців Мелітополя фото
Олександр Карапетян у Мелітополі тероризував місцевих мешканців

Мешканець Харківщини, який працював у Мелітополі у т. зв. "державній службі безпеки", відповідатиме перед законом. СБУ повідомило силовику підозру. 

Олександр Карапетян родом з Харківщині, брав участь у АТО/ООС на боці бойовиків, був начальником відділу військового комісаріату днр у Горлівці, згодом - офіцером управління 1-го армійського корпусу днр. З вересні 2022 року колаборант  став старшим оперуповноваженим у новоствореному каральному псевдооргані - «отдел борьбы с терроризмом и защиты конституционного строя государственной службы безопасности Запорожской области», що працював у Мелітополі. 

"На цій «посаді» чоловік виконує завдання кремля щодо придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних мешканців тимчасово окупованих територій. Також він проводить активні заходи з пошуку учасників підпілля, партизанського руху та проукраїнські налаштованих громадян, яких потім викрадають представники країни-агресора. Потерпілих звозили до катівні, яка була облаштована на території місцевої окупаційної комендатури рф. У в’язниці до людей застосовували жорстокі тортури з використанням електроструму. "Опер" особисто брав участь у незаконних затриманнях і знущаннях з громадян. Такими нелюдськими методами російські загарбники намагалися схилити потерпілих до співпраці. Насамперед для отримання інформації про місця дислокації та переміщення Сил оборони України", - повідомили в Управлінні СБ України в Запорізькій області. 

Наразі силовику заочно повідомлено підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

 




Схожі новини: