Російські окупанти можуть дистанційно підірвати ЗАЕС

Переглядів: 407

2 липня 2023 16:20

Російські окупанти можуть дистанційно підірвати ЗАЕС фото

Про війну, про занепад рашки, про міжнародні відносини, про Україну, про світ та про Мелітопольщину. Головні новини двох діб, 30 червня та 1 липня.

Війна ерефії проти України

Зеленський розповів про засідання Ставки, торкнувся планів дій на міжнародній арені та подякував тим, чиїми зусиллями був рік тому звільнений від окупантів острів Зміїний. Буданов: Який "жест доброї волі" на Зміїному? Там трупами було усіяно все.

Російські окупанти можуть дистанційно підірвати ЗАЕС, заявив Зеленський в інтерв'ю іспанському виданню El Mundo. рф готує інформаційне алібі перед терактом на Запорізькій атомній станції – центр РНБО ЗАЕС. Буданов: рф все підготувала, вони хочуть катастрофи, яку неможливо зупинити.

Залужний заявив, що бунт Пригожина не вплинув на наступ ЗСУ: Поле бою не змінилося. І звернувся до союзників: Яке "у вас танки та гармати, ви зможете"? Нам потрібні літаки» Надалі - про втрати Leopard: «Вони приїхали на війну, а не для парадів та фото з політиками». І на завершення: «Дратує, коли говорять про повільний наступ. Це не шоу, кожен метр – кров».

Десятки ракет, "шахедів" і гелікоптери. Інфографіка Повітряних сил про збиті цілі за червень.

"Там є досить потужне вороже угрупування – до 50 000, понад 300 танків, десь у районі 330 артилерійських систем та 140 реактивних систем залпового вогню. Це повітряно-десантні підрозділи, піхотні підрозділи, бойовий армійський резерв, так званий "Барс", територіальні війська ворога, а також частина певних підрозділів – набагато менші ПВК, типу "Ветерани", – розповів Череватий.

Директор ЦРУ США Вільям Бернс нібито таємно відвідав Київ у червні, де з ним поділилися планом щодо завершення війни. Про це повідомляє The Washington Postз посиланням на українських та американських чиновників, знайомих з переговорами

Генерал Марк Міллі не вважає, що найманці з терористичної організації Група Вагнера зробили якийсь вирішальний внесок у війну РФ проти України, і не бачить у них "особливих" тактичних здібностей.

Міжнародні відносини

Данія виділяє ще 1,3 млрд данських крон (близько 175 млн євро) як військову допомогу Україні, серед іншого, ракети ППО та кошти на закупівлю артилерійських боєприпасів.

Білоруська служба Радіо Свобода оприлюднила супутникові знімки, на яких зображено можливий наметовий табір терористів Групи Вагнера під Осиповичами Могильовської області Білорусі. Лукашенко заявив, нібито всі "зеки" ПВК Вагнер загинули в Україні і білорусам нічого боятися.

Україна

Київська школа економіки порахувала, у скільки обійшовся Україні російський теракт на Каховській ГЕС. Сума становить не менше як $2 млрд.

Близько 10 авто вийшли із ладу після заправки пального на АЗС ОККО  у селі Солонка Львівської області. Водії викликали правоохоронців та евакуатори, повідомили Львівському порталу очевидці. Водії заправляли автомобілі пальним марки А-95. За попередніми даними заправка вивела із ладу близько 10 автомобілів, їх довелося забирати евакуаторам.

Світ

Марсіанський вертоліт Ingenuity відновив зв'язок із марсоходом Perseverance – NASA.

"Дістанемо всюди": ізраїльський Моссад вивіз захопленого терориста з території Ірану.

29 червня Моссад розкрив, що запобігти теракту та заарештувати всіх терористів на Кіпрі вдалося завдяки тому, що його агенти викрали в Ірані, вивезли до Ізраїлю і допитали голову осередку Юсефа Шахбазі-Аббасаліло. Спецслужба також опублікувала відео зі свідченнями терориста.

В аеропорту Кишинева один із пасажирів влаштував стрілянину, людей евакуювали. Про це повідомляє місцеве видання Newsmaker із посиланням на прессекретаря генінспекторату поліції Діану Фетко.

Занепад ерефії

Буданов заявив, що путіна не повалять: «Зміна влади буде більш-менш легальною, скоро побачимо». А також : фсб отримала завдання вбити пригожина, це масштабна операція, знадобиться час.

Естонська розвідка вважає, що спроба походу на Москву могла бути результатом прорахунку ватажка терористичної організації Група Вагнера Євгенія Пригожина - він міг розраховувати на підтримку деяких воєначальників і те, що військові регулярної армії РФ переходитимуть на бік "вагнерівців".

Мелітопольщина

Запоріжжя та область вночі масовано атакувала РФ, є загиблі та руйнування.

Окупанти почали виходити з ЗАЕС, тим, хто лишається, наказали "у всьому звинувачувати Україну" – ГУР.

За словами представника ЗСУ, українські війська продовжують проводити наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На Запорізькому напрямку 50 етнічних дагестанців зі складу каспійської флотилії відмовилися воювати проти України та вивели з ладу наявне у підрозділі озброєння. Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

 

 




Схожі новини: