Авторці фейку про плату сіллю у маршрутках Мелітополя дали 10 років

Переглядів: 572

27 червня 2023 14:13

Авторці фейку про плату сіллю у маршрутках Мелітополя дали 10 років фото
Катерина Уманець напрацювала на кілька років у тюрмі

Катерина Уманець - активістка, яка працювала на росію ще до повномасштабного вторгнення, отримала тюремний термін. За ґратами вона опиниться, як тільки попаде до рук силовиків. 

Катерина Уманець - відомий у Мелітополі персонаж, саме вона була активісткою антимайдану, а прославилась своїм виступом на російському каналі. Тоді вона розповіла, що у місті люди так збідніли, що розраховуються у маршрутках сіллю. Жіночка згодом втекла до москви, а повернулась з початком великої війни. Майже відразу вона отримала посаду - стала головою курортної Кирилівки. Але довго на ній не протрималась, була звільнена і пішла в політику, вступивши до партії ЛДПР. 

Діяльність Уманець не пройшла повз увагу українських правоохоронців, проти неї за колабораційну діяльність була порушена кримінальна справа, а згодом відбувся суд. 

"До10 років за ґратами із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій  в органах влади, строком на 15 років із конфіскацією всього належного майна засуджено "голову" так званої "Кирилловской поселковой администрации" (ч. 5 ст. 111-1 КК України). У травні 2022 року вона отримала від представників країни-агресора призначення на вказану псевдопосаду, після чого беззаперечно виконувала їх злочинні вказівки та розпорядження. Наразі вирок суду вже набув законної сили", - повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі

За такою самою статтею засуджено депутата Мелітопольської міськради від забороненої в Україні політичної партії. Чоловік за пропозицією окупантів обійняв посаду "заступника міського голови м. Мелітополя" у так  званій "военно-гражданской администрации г. Мелитополь". Він проведе у тюрмі 8 років. 

 



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: