Мешканців Мелітополя атакують шахраї від імені відомого банка

Переглядів: 603

27 червня 2023 11:03

Мешканців Мелітополя атакують шахраї від імені відомого банка  фото
Шахраї намагаються застати людину зненацька і змусити повідомити секретні дані

Шахраї не зважають на війну і намагаються ошукати мешканців Мелітополя, користуючись іменем ПриватБанку. У фінансовій установі попереджають: не варто передавати дані за вашим рахункам невідомим. 

"Вчора мені зателефонував невідомий номер. На тому кінці дроту хлопець представився працівником служби безпеки ПриватБанку і спитав, чи робила я за останні 7 хвилин покупки на "Розетці". Нібито на цьому сайті хтось намагається розрахуватися моєю карткою. Якщо це не я, то необхідно ввести комбінацію: 3700 і три цифри на звороті карти", - розповів свою історію мешканець Мелітополя. 

За словами хлопця, він скинув виклик, але його набрали з іншого номера. Після цього мелітополець звернувся на "гарячу лінію" банку, там його попросили заповнити форму у Приват-24 і пояснити проблему. У відповідь наш земляк отримав повідомлення, що номери, з яких йому телефонували не належать банку. Це, зокрема: +38-095-007-96-57 та +38-098-029-93-39.

"Наступного дня мені ще раз набрали з одного з цих номерів і видали той самий текст про "Розетку", - говорить мешканець Мелітополя. - А коли я спитав, чи це не прикол, кинули слухавку і більше не турбували". 

У ПриватБанку нагадують, що фінансова установа не телефонує й не надсилає повідомлень, щоб попросити клієнтів зазначити номер банківської картки, строк її дії, ПІН-код або CVV2-код картки, пароль у Приват-24, а також паролі, що надходять у SMS. Тож будьте уважні й не піддавайтесь на провокації шахраїв. 



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: