Навчальний центр з Мелітополя розвиватиметься на Львівщині завдяки гранту

Переглядів: 503

24 червня 2023 11:29

Навчальний центр з Мелітополя розвиватиметься на Львівщині завдяки гранту фото
Любов Трибун (на фото крайня справа) вважає, що треба рухатися вперед попри війну

Мелітопольці, які були змушені виїхати з міста через окупацію, намагаються не тільки продовжувати працювати, а й шукати шляхи для розвитку. Один з прикладів - керівництво комп'ютерної академії "Шаг", яке виграло грант на придбання обладнання. 

На початку повномасштабного вторгнення Любов Трибун разом з колегами була змушена покинути Мелітополь, де була створена комп'ютерна академія "Шаг". Починати наново проєкт було вирішено у місті Дрогобич, що на Львівщині. 

"Вивезти обладнання з-під обстрілів шансів не було, але, на щастя, вціліли люди, а це наш найцінніший ресурс", - вважає директорка і партнерка комп'ютерної академії Любов Трибун.

Освітні послуги комп'ютерна академія продовжувала надавати онлайн, але кількість студентів (до війни їх було 600) суттєво знизилась. Тож керівництво шукало шляхи для розвитку. В пригоді стало оголошення про конкурс, організований Львівським регіональним партнерством зайнятості ОПЛІЧ. Його учасниками могли стати мікро, малі та середні підприємства Львівщини й не тільки місцеві, а й ті, що перевелися до безпечного регіону з окупованих територій чи тих областей, де тривають бойові дії. 

В результаті переможцями стали 26 фірм: 10 релокованих, 16 місцевих. Вони отримають одноразовий грант у розмірі до 10 тис. доларів. За грантові кошти "Шаг" придбає обладнання для одного комп'ютерного класу, в якому буде 4 робочих місця для учнів і одне робоче місце для викладача.

"Виживати - не вихід, треба рухатись, розвиватись і відновлюватись", - цитує директорку комп'ютерної академії ОПЛІЧ. 

***

Конкурс проводився в межах проєкту МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). 




Схожі новини: