Неандертальці з ядерною зброєю

Переглядів: 384

23 червня 2023 22:22

Неандертальці з ядерною зброєю фото

Про війну, про Каховську ГЕС, про міжнародні відносини, про Украіну, про світ і про Мелітопольщину. Головні новини 22-23 червня.

Війна ерефії проти України

У зв'язку з можливим терактом рашистів на Запорізькій АЕС в Україні розгорнуто роботу штабів, в яких будуть присутні енергетики, представники ДСНС, поліція, медики. Про це в ефірі телемарафону заявив глава МВС Клименко. Він закликав зберігати спокій і дотримуватися інструкцій від органів влади.

OSINT-аналітики поширили відео з геолокацією бойової роботи українських захисників на Донецькому напрямку. Операція проведена бійцями 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Зафіксована операція зі штурмом та втриманням опорного пункту окупантів. Аналітики верифікували це місце як околиці Красногорівки у Донецькій області.

Рашисти запустили 13 крилатих ракет по військовому аеродрому в Хмельницькій області в ніч на 23 червня, але всі вони були знищені протиповітряною обороною. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил..

Запорізька ОВА повідомила про наслідки російських ударів: є загиблий та поранені. 

РФ прицільно вдарила по тролейбусному депо в Херсоні. Двоє загиблих і четверо поранених.

Екологічна катастрофа на Херсонщині, яку вчинили рашисти

Український прем'єр повідомив: окупанти підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС - це збитки щонайменше на мільярд доларів, не рахуючи витрат на відновлення споруди. За інформацією «Укргідроенерго», унаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

«На засіданні РНБО погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоби притягти Росію до відповідальності за цей теракт. До жорсткої відповідальності», - наголосив Зеленський.

У ГУР МО заявили, що в них є докази дистанційного підриву Каховської ГЕС росіянами. «Є факти та докази переміщення вибухових речовин, відповідної техніки рашистами для здійснення контрольованого дистанційного вибуху», - повідомив представник ГУР Юсов.

Міжнародні відносини

У Копенгагені наприкінці тижня відбудуться організовані Україною міжнародні консультації щодо "основних принципів миру" за участю представників багатьох провідних країн. Від Білого дому для участі у нараді делеговано радника президента США з національної безпеки Саллівана.

Резніков чекає, що НАТО оголосить строки вступу для України або назве "певну подію", після якої Україна стане членом Альянсу.

"Він виконав пекельну роботу", - Байден задоволений результатами візиту Блінкена до Китаю та хоче відтягнути Індію від Росії і використати проти Китаю.

ЄС ухвалив 11-й пакет санкцій проти Росії.

Україна додала китайську Geely до переліку міжнародних спонсорів війни.

Спікерка МЗС рф та одіозна пропагандонка Захарова звинуватила посла Ізраїлю в Україні Бродського у "підтримці нацизму". Офіційний Єрусалим відповів закликом "не читати лекції".

Україна

По всій Україні ввечері 23 червня оголошено повітряну тривогу через зліт потенційного носія аеробалістичної ракети "Кинжал" у Росії.

Зеленський про РНБО: За укриття будуть кадрові рішення, за хабарі у судах – строк до 15 років.

Зеленський: Дав Залужному термінове доручення звільнити одеського військкома.

На "Книжковому Арсенале" вимагали відставки міністра Ткаченка.

Світ

Спецслужби Канади попереджають про зростання загрози російських кібератак на енергетику.

У квартирі в центрі москви знайдено мертвим Клінішова, одного з творців першої радянської двоступінчастої термоядерної бомби РДС-37. Про це повідомляє російське пропагандонське агентство ТАСС із посиланням на екстрені служби, за даними яких Клінішов наклав на себе руки.

У Білорусі впав вертоліт Мі-24 російських окупантів.

Мелітопольщина

ЗСУ атакували Чонгарський міст на адмінкордоні з окупованим Кримом. В ніч на 22 червня нанесено удар по бетонній споруді між Херсонщиною та Кримом.

У тимчасово окупованих Генічеську й Скадовську пролунали вибухи. Місцеві Telegram-канали поширюють відео та фото, на яких видно стовпи диму. Чули два вибухи в Генічеську. Командувач Повітряних сил підтвердив удар по Росгвардії в Генічеську: «Нищимо рашистів, тримаємо небо».

ЗСУ продовжують наступ на Бердянськ та Мелітополь, мають успіх у напрямку Токмака та Пологів. Про це повідомив представник Генштабу Ковальов. Сили оборони продовжують наступальну операцію у напрямку Мелітополя та Бердянська.

 




Схожі новини: