За підрив залізної дороги у Мелітополі окупанти хочуть судити підлітків

Переглядів: 512

20 червня 2023 15:24

За підрив залізної дороги у Мелітополі окупанти хочуть судити підлітків фото
Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова зробили крайніми у підготовці диверсії на залізній дорозі в Мелітополі

На переслідування двох бердянських підлітків, яких окупанти звинувачують у підготові диверсії на "Мелітопольській залізниці", відреагував Європейський парламент. Резолюція вимагає від рф припинити переслідування школярів та відпустити їх на підконтрольну Україні територію. 

Ще 30 вересня 2022 року російські військові викрали з власного будинку у Бердянську 16-річного Тіграна Оганнісяна. Кілька днів хлопця допитували так звані "слідчі органи", застосовуючи побиття та тортури електричним струмом. Від підлітка вимагали зізнатися у підготовці диверсії на "Мелітопольській залізниці", яка нібито мала перешкодити підрозділам сил РФ отримувати постачання. У цьому ж запідозрили однокласника Тіграна - Микиту Ханганова, йому дивом вдалося уникнути арешту. 

24 травня цього року неповнолітні отримали обвинувачення від Слідчого комітету РФ. Дітям загрожує до 20 років за ґратами. Обох неповнолітніх не випускають за межі окупованої території, вони зобов’язані щоденно з’являтися до слідчих.

Медійна ініціатива за права людини втрутилась в ситуацію і звернулась до міжнародних інституцій із закликом сприяти звільненню бердянських підлітків від переслідування з боку окупантів. На це відреагувало ОБСЄ та Європейський парламент та ухвалили резолюцію.

"Ми сподіваємося, що після резолюції окупаційна влада припинить процес над підлітками, дасть їм можливість спокійно виїхати на підконтрольну Україні територію або в треті країни, де їм буде безпечно. І головне - не передаватиме справу до суду. Адже після того як вони передадуть справу до суду, шляху назад у них не буде", - цитує координаторку МІПЛ Ольгу Решетилову сайт ініціативи




Схожі новини: