Субота вдалася: Україна рулить, путлєр капут!

Переглядів: 538

18 червня 2023 08:30

Субота вдалася: Україна рулить, путлєр капут! фото

Про війну, про Каховську ГЕС, про світ, про Мелітопольщину та трішечки про себе. Головні новини минулої доби, 17 червня.

Війна ерефії проти України

Зеленський зібрав військовий кабінет з командувачами і командирами активних напрямків. На засіданні були Залужний, Сирський, Тарнавський, Шаптала, Буданов і командири конкретних напрямків – прізвищ Зеленський поки не називає, "всьому свій час".

Ракетні війська та артилерія уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу противника, п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, чотири станції радіоелектронної боротьби та ще два важливі об'єкти противника. Україна перехоплює ініціативу, але для перемоги потрібна зброя дальністю 200 км – Міноборони.

Артилерія і міномети ЗСУ якісно відпрацювали по російській піхоті: Сирський показав відео аеророзвідників 30 бригади.

путлєр "назнищував" п’ять Patriot. У Повітряних силах роз’яснили, скільки є на озброєнні. Офіційно Україна отримала два дивізіони, у кожному з яких може бути до восьми пускових установок.

Генерал Сирський знову побував під Бахмутом - відвідав воїнів ЗСУ на передовій. З командирами вони визначили головні завдання і подальші дії.

Резніков вважає, що українські льотчики опанують F-16 за чотири місяці замість шести, але винищувачі в Україні полетять не раніше нового року. Він оголосив, що Україна, Чехія та Словаччина домовилися про закупівлю та обслуговування БМП.

У Харківській області ракета росіян влучила в автомобіль, загинули волонтери. Російські окупанти обстріляли Харківську область, їхня ракета влучила в цивільний автомобіль, люди, які в ньому перебували, загинули на місці.

Росія накрила Херсон масованим вогнем: поранення мають 23 людини.

Концерн Rheinmetall розраховує укласти з урядом Німеччини багатомільярдний контракт на постачання Україні боєприпасів для зенітних установок Gepard.

путлєр представив африканській делегації проект стамбульського договору щодо українського врегулювання, де ныбито було прописано все: від кількості збройних сил до одиниць бойової техніки та особового складу. "Він є! – сказав диктатор, показуючи якісь сторінки. - Він так і називається - договір про постійний нейтралітет та гарантії безпеки України. Саме про гарантії. Вісімнадцять статей. До нього є ще й додаток. Все прописано - до одиниць бойової техніки та до особового складу збройних сил" – Буду намагатися інтелігентно висловлюватись. Вони відмовилися від цього". А ти як думав, «дурілка»!

Фактично завдання демілітаризації України виконане, вона все менше використовує свою зброю, заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю телеканалу RT Arabic.

«Україна була сильно мілітаризована на момент початку спецоперації. І, як учора сказав путін, одним із завдань була демілітаризація. Фактично це завдання багато в чому виконане, тому що все менше своєї зброї Україна використовує, і все більше вона використовує системи озброєнь, які їй постачають країни Заходу". Тобто ваше завдання – озброїти нас західною зброєю? «фсьо ідьот по плану!»)))

Екологічна катастрофа на Херсонщині, яку вчинили рашисти

Причиною руйнування ГЕС міг бути підрив проходу під водою – NYT. Інженери вважають, що глибоко всередині греблі була "ахіллесова п'ята". А оскільки гребля була побудована за радянських часів, Москва мала кожну сторінку інженерних креслень.

Підрив ГЕС. Через підтоплення загинули 16 людей, 31 особа зникла безвісти.

Схеми опублікували супутникові знімки зруйнованої Каховської ГЕС за 16 червня.

Міжнародні відносини

Байден заявив про "абсолютну безвідповідальність" Росії через переміщення ядерної зброї. Він не заперечує проти виключення плану дій щодо членства (ПДЧ) під час вступу України до НАТО.

Швеція навчатиме українських льотчиків та авіаційний персонал експлуатації винищувачів Jas 39 Gripen.

Уряд Бельгії схвалив 15-й пакет військової допомоги для України на 11 млн євро. До нього увійдуть гусеничні бронетранспортери типу M113.

Прикордонна охорона Польщі в аеропорту Варшави не дозволила охороні президента ПАР Сиріла Рамафоси вилетіти з ним до Жешува, звідки делегація країн Африки потягом виїхала у Київ. У польському МЗС кажуть, що представникам Південної Африки заборонили ввозити до Польщі небезпечні матеріали.

Велика Британія перерахує до Комплексного пакета допомоги НАТО для України 60 млн фунтів стерлінгів.

Міністри оборони країн НАТО в межах підготовки до саміту у Вільнюсі ухвалили рішення про посилення протиповітряної оборони держав східного флангу Альянсу.

Україна

Кабінет міністрів спрямував 6,6 млрд грн на реалізацію понад 150 проєктів відновлення у восьми областях, які постраждали від воєнних дій. 

Колишній заступник міністра оборони і його підлеглий підозрюються в розкраданні бюджетних грошей (1 млрд грн) на закупівлі бронежилетів та зимової форми для ЗСУ, повідомили в СБУ і ОГП.

Світ

Розпочинається перший візит до Китаю держсекретаря США. Після великої сварки між двома країнами через китайську повітряну кулю-шпигуна минуло п'ять місяців. Через цю кулю Блінкен у лютому раптово скасував запланований візит. Китай стверджує, що куля призначалася для метеорологічних спостережень. У програмі візиту зустрічі з високопоставленими китайськими чиновниками у сфері зовнішньої політики. Чи буде зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном, досі невідомо.

Верхом на коні: король Карл III прийняв перший парад з нагоди дня народження.

У Німеччині виявлено блискучий древній меч, викутий понад 3000 років тому

Мелітопольщина

ЗСУ просуваються та закріплюються на півдні, не втратили жодної позиції на сході - Маляр. Сили оборони Таврійського напрямку продовжують наступальні дії, закріплюються на нових рубежах. Українські бійці просунулися на відстань від 200 м до 1 км в бік противника. Проте російські окупанти чинять "шалений опір".

«Влаштували нічні розбірки». У Мелітополі п’яні російські військові відкрили вогонь по ФСБшниках.

Про «МВ» та про МВК (тобто особисто мене)

Про «МВ». Наш УКРАІНОМОВНИЙ сайт вже два тижні як відновлено. Політ нормальний, працюємо!

У Мирному орки ріжуть на металобрухт наш друкарський верстат MAN, що важить понад 100 тонн. Нехай подавляться! Особливий привіт колаборантам Бабкіним (колишні працівники, що допомогли окупантам запустити друкарню, яку ми вивели з ладу) та Сергію Кузьменку (путлерівці призначили його «замом з економіки»). Біжіть або думайте про самогубство. Бо я планую повернутися в серпні, і вам КАБЗДА, довга та пєчальна.

А особисто в мене вчора був чудовий день. О 12.00 концерт Іерусалімського фестивального оркестру в Хайфі («Аве Марія» від композитора с Харківа, керівник Володимир Баршевіч та органістка Ніночка Кальміус-Баршевич – мої родичі та друзі Украіни). А о 19.00 черговий український пікет в Нааріъ. Поширюємо «українську вулицю» в Ізраїлі! 

 

 

 




Схожі новини: