Півроку у полоні тримають росіяни відомого науковця з Мелітополя

Переглядів: 599

13 червня 2023 17:52

Півроку у полоні тримають росіяни відомого науковця з Мелітополя фото
Науковця Володимира Воровку окупанти викрали ще у грудні

Шість місяців тому у Мелітополі був викрадений професор, доктор географічних наук Володимир Воровка. Його місцеперебування та стан досі невідомі. 

"Сьогодні півроку. Поки без змін. Діємо, віримо, чекаємо", - написала на своїй сторінці у Facebook Маргарита - дружина відомого науковця.

Володимира Воровку, який багато років працював у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького, займався краєзнавством, окупанти забрали вранці 13 грудня 2022 року з власного будинку у селі Тамбовка Мелітопольського району. З того моменту попри зусилля рідних, з'ясувати, де перебуває видатний географ, досі не вдалось. 

До пошуку Володимира Воровки долучались різні міжнародні інституції, зокрема, виконавчий комітет Міжнародного географічного союзу, про його історію писали світові ЗМІ, попри це науковець і досі перебуває у полоні.

На жаль, викрадення цивільних стало буденною справою у тимчасово окупованому Мелітополі. Затримують людей різних професій та віку, утримують в нелюдських умовах, частину з них потім безпідставно звинувачують у вчиненні тих чи інших правопорушень. 




Схожі новини: