У мешканки Мелітопольщини суд конфіскував землю на мільйон

Переглядів: 529

13 червня 2023 13:55

У мешканки Мелітопольщини суд конфіскував землю на мільйон фото
Мешканка Мелітопольщини лишиться без землі через російське громадянство

В одному з судів Запоріжжя ухвалене рішення про конфіскацію на користь держави кілька гектарів землі. Поганий жарт з жінкою зіграло громадянство рф.

Як повідомляє Запорізька обласна прокуратура, мешканка Мелітопольського району, яка має російський паспорт, отримала у спадок земельну ділянку площею майже 6 га і вартістю понад 1 млн гривень. Українські закони передбачають, що при наявності громадянства іншої країни людина має протягом року здійснити відчуження землі. Але жінка цього не зробила, а передала в користування ділянку іншій особі. 

"Це стало підставою звернення Мелітопольської окружної прокуратури до суду з метою недопущення незаконного володіння землями Українського народу.  Бо відповідно до ч. 4 ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення не можуть перебувати у власності іноземних громадян. Іноземці, які прийняли у спадщину такі землі, зобов’язані протягом року їх відчужити, - пояснюють у прокуратурі. - Позов прокуратури суд задовольнив і постановив конфіскувати у громадянки рф земельну ділянку". 




Схожі новини: