Паніка у кремлі: через контрнаступ ЗСУ ростуть політичні ризики для путіна

Переглядів: 568

11 червня 2023 22:41

Паніка у кремлі: через контрнаступ ЗСУ ростуть політичні ризики для путіна фото

У москві почалися панічні настрої через те, що контрнаступ ЗСУ для путіна ознчатиме політичні ризики.

НГУ та ЗСУ починають контрнаступ з метою витіснити ворога з незаконно захоплених територій, і якщо українські захисники матимуть успіх, це означатиме провал рсійського диктатора.

Такий висновок зробив The Washington Post.

«Серед еліти панує дуже похмурий настрій. Вони не розуміють, які плани путіна, і сумніваються, чи адекватно він справляється з ситуацією. Це триває довгий час, але хвилювання зростає. У кремлі всі розуміють небезпеку українського контрнаступу. Заморозити ситуацію дуже зручно, оскільки це саме те, що дасть путіну час, необхідний для того, щоб Україна та Захід втратили свій військовий запал та єдність», - висловилася Тетяна Станова, голова політичної аналітичної фірми «Р-Політика».

Еліта вже дуже сумнівається, що путін може контролювати питання війни, а те, що відбувається в Білгороді – прямий доказ того, що кремль не контролює ситуацію.

 «Це серйозний виклик для влади», - сказав один із добре ознайомлених представників російських дипломатичних кіл.

Те, що напруження серед еліти кремля зростає, чітко стало зрозуміло цього місяця, коли член російського парламенту Костянтин Затулін заявив на конференції про майбутнє України, що «росія поки що не вдалося досягти всіх своїх військових цілей і що деякі з них стали «безглуздими».

«Представник дипломатичних кіл росії з хорошими зв’язками, який підтримує контакти з урядовцями, сказав, що минулого тижня настрій став похмурішим після того, як з’явилися пропозиції Заходу щодо довгострокових угод щодо безпеки для України. Це забезпечило б Києву гарантовані поставки зброї протягом багатьох років як альтернативу негайному членству в НАТО», - сказано на сайті видання.




Схожі новини: