Директорка однієї зі шкіл Якимівки отримала вирок за роботу на окупантів

Переглядів: 573

10 червня 2023 14:23

Директорка однієї зі шкіл Якимівки отримала вирок за роботу на окупантів фото
Наталія Каравічева пішла на співпрацю з окупантами і отримала вирок

Суд заочно визнав винною директорку одного з навчальних закладів окупованої Якимівки. Колаборантка має провести за ґратами три роки. 

Як повідомляє Запорізька обласна прокуратура, днями суд виніс обвинувальний вирок стосовно директорки однієї зі шкіл Якимівки. Від початку окупації освітянка пішла на співпрацю з ворогом, налагодила навчальний процес за російськими стандартами, долучалась до створення пропагандистських роликів тощо. За це жінка засуджена до трьох років позбавлення волі та наступні 15 років не зможе обіймати певні посади. 

Скоріш за все йдеться про 49-річну Наталію Каравічеву, що очолювала Якимівську школу №26. Поки колаборантка перебуває на окупованій території, тож відбувати покарання вона почне відразу після затримання українськими правоохоронцями. 

Крім того, перед судом з часом постане і вчитель середньої школи №19 з Бердянська. Йому вже повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

"Педагог організував видачу учням підручників російською мовою, а вчителів зобов’язав прибрати зі шкільних приміщень, класних куточків зображення української державної символіки та атрибутики національної культури", - йдеться в повідомленні прокуратури. 

 




Схожі новини: