Сумоїста з Мелітополя підвищили до другого дивізіону профліги в Японії

Переглядів: 633

9 червня 2023 16:51

Сумоїста з Мелітополя підвищили до другого дивізіону профліги в Японії фото
За кілька років Сергій Соколовський побудував кар'єру в Японії

Сергій Соколовський з Мелітополя - перший і єдиний українець, якого підвищили до елітного дивізіону в професійному сумо. Про це повідомляє Спортивний комітет України. 

"Сергій Соколовський родом із Мелітополя. Він був чемпіоном багатьох європейських турнірів. А з 2018 року спортсмен проживає в Японії, присвятивши своє життя сумо. Нещодавно японська асоціація сумо оголосила, що Шиші (лев японською, нове ім'я Сергія Соколовського) буде підвищений до дивізіону дзюрьо. Шиші – перший українець у професійному сумо, який тепер виступатиме у другому за рангом дивізіоні. Дуже важлива подія у світі українського сумо", - йдеться у повідомленні

В елітному дивізіоні дзюрьо - приблизно 28 борців, вони мають привілеї перед низшими рангами, зокрема, отримувати зарплату встановленої суми. Для таких спортсменів важливо отримувати якомога більше перемог, бо це відображається на його рейтингу. 

Займатися сумо Сергій Соколовський розпочав ще у Мелітополі. Вже на перших змаганнях він виборов бронзову медаль, а згодом став виступати за національну збірну. Влітку 2018 року мелітополець отримав запрошення з імператорського клубу - єдиний з України. За роки, що минули, як бачимо, Шиші зробив гарну кар'єру і тепер виступатиме в елітному дивізіоні. 




Схожі новини: