Теракт на Каховській ГЕС: загине 100 тисяч тон риби, поля перетворяться на пустелі

Переглядів: 958

7 червня 2023 18:58

Теракт на Каховській ГЕС: загине 100 тисяч тон риби, поля перетворяться на пустелі фото

Через знищення російськими загарбниками Каховської ГЕС, скоріш за все, зупиниться 31 система зрошення полів Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей.

Про це кажуть в Мінагрополітики.

Таким чином, черговий терористичний акт росії фактично залишив без джерела води 74% зрошувальних систем в запорізькому регіоні.

«Знищення Каховської ГЕС призведе до того, що поля на півдні України вже наступного року можуть перетворитися на пустелі. Без Каховського водосховища постраждають не лише аграрії та водокористувачі, а й джерела питного водопостачання населених пунктів», - зазначають в міністерстві.

Черговою трагедією стане потрапляння і загибель прісноводної риби та інших біоресурсів у солоні води Чорного моря, а чорноморська фауна від масивного напливу прісної води також може загинути.

Внаслідок знищення Каховської ГЕС збитки для рибної галузі можуть сягнути 95 тисяч тонн або близько 4 млрд грн.

«Негативні наслідки спустошення водних біоресурсів будуть прослідковуватись протягом кількох років поспіль, навіть при заповненні ложа Каховського водосховища найближчим часом. Оскільки поновлення кількісного та якісного складу популяцій риб, відновлення донних ценозів кормової бази потребує багато часу».

Зауважимо, що це – попередні підсумки.

 

Читайте також: Москва повинна сісти за стіл переговорів з РДК - ОП




Схожі новини: