Коли записатися до кардіолога: тривожні симптоми

Переглядів: 1223

26 вересня 2021 14:54

Коли записатися до кардіолога: тривожні симптоми  фото

Серце — найголовніший орган в організмі людини. Через певні фактори можуть відбуватися порушення в його роботі. Дуже важливо виявити тривожні симптоми та призначити запис до кардіолога в Приватному медичному центрі в Івано-Франківську. Своєчасне лікування дозволить уникнути найнесприятливіших наслідків.

Дискомфорт у грудині

Чітко описати, що таке дискомфорт навряд чи вийде. Кожна людина відчуває його по-різному. Він може проявлятися у вигляді болю, що тягне, здавлюванні, печінні. При наявності будь-яких нетипових відчуттів в грудині потрібно якомога швидше записатися до кардіолога в Лікувально-діагностичний центр «Мед-Атлант».

Дискомфорт у грудині часто є ознакою патологій судин, які живлять кров'ю серце. Зволікати в такому випадку не можна. Якщо дискомфорт досить сильний і межує з болем, потрібно викликати швидку медичну допомогу.

Однак іноді дискомфортні відчуття в грудині ніяк не пов'язані з серцем. Вони, наприклад, можуть виникати в результаті сильних переживань. Як тільки стрес проходить, самопочуття людини відразу ж нормалізується.

Біль, що віддає в ліву руку

Нерви, які йдуть від серця, і нерви, які йдуть від лівої руки, посилають сигнали в одну і ту ж область мозку. Тому досить складно ідентифікувати, що ж все-таки болить — серце або рука.

Логічно, що якщо ви пошкодили руку на тренуванні, то біль ніяк не пов'язана з серцем. Інша справа, якщо ніяких видимих ​​причин немає, а ліва кінцівка болить. Цей симптом може свідчити про розвиток інфаркту.

Порушення серцебиття

Відчуття, коли серце наче б вистрибує з грудей, відчували багато. Воно є нормальним після фізичних навантажень. Якщо ж це відбувається без особливих причин, то є сигналом проблеми. Необхідно записатися на прийом до лікаря.

Хропіння

Легке хропіння, що виникає під час сну, є нормою. Однак якщо воно гучне, то це свідчить про нетривалу зупинку дихання, що негативно позначається на серцево-судинній системі. По-перше, виникає гіпоксія серцевого м'яза, а по-друге, збільшується ризик розвитку гіпертонії.

Якщо сильне хропіння триває протягом тривалого часу, то слід зайнятися його лікуванням. Інакше проблем з серцем не уникнути.

Короткострокові запаморочення

Запаморочення і відчуття втрати орієнтації в просторі можуть викликати різні порушення в організмі. Серед них і захворювання серцево-судинної системи. Якщо вони виникають регулярно, то потрібно записатися на прийом до кардіолога. Ігнорувати запаморочення ні в якому разі не можна, оскільки існує висока ймовірність втратити свідомість. Воно також може бути попередником інсульту.

*




Схожі новини: