Гід по професії або як стати бухгалтером

Переглядів: 786

26 січня 2021 19:40

Гід по професії або як стати бухгалтером фото

Сьогодні багато професій доживають свої останні дні. Тим, хто хоче завжди мати стабільну і високооплачувану роботу, експерти рекомендують освоїти професію бухгалтера. Такий фахівець цінується скрізь і буде мати попит ще багато років.

Освіта

Бухгалтер повинен мати відповідну освіту. Для початку можна пройти курси 1С онлайн. Навчання на них займе порівняно небагато часу. При цьому ви ознайомтеся з азами професії і освоїте базові програми. Після отримання сертифіката можна влаштуватися в організацію операціоністом або молодшим бухгалтером.

Однак щоб займати керівну посаду, необхідно отримати вищу освіту. Навчання можна поєднувати з роботою, якщо вступити на заочне відділення.

Крім того, кожні 3-4 роки бухгалтер повинен підвищувати свою кваліфікацію. Йому необхідно пройти курси 1 С бухгалтерія, ознайомитися зі змінами в чинному законодавстві, новими методами і способами ведення бухгалтерського обліку. В іншому випадку, він може бути звільнений за невідповідність займаній посаді.

Риси характеру

Професія бухгалтера підходить людям, яким притаманні такі риси характеру:

  • посидючість — робота бухгалтера рутинна. Доведеться постійно сидіти в кабінеті і обробляти документи. Тому така професія точно не підходить активним і енергійним людям;

  • уважність — це одна з найнеобхідніших якостей. Випадкова помилка може призвести до катастрофічних наслідків. Причому не тільки для компанії, але і для самого фахівця, адже він несе кримінальну відповідальність;

  • схильність до технічних наук — поганий той бухгалтер, який не любить цифри. Хороший спеціаліст «дружить» з ними.

Обов'язки

Організація бухгалтерського обліку на підприємстві — це складний процес, в якому безліч нюансів. Тому в багатьох компаніях виділяють окремі ділянки роботи, за які відповідає конкретний фахівець. Наприклад, банк, каса, податки. Завдання хорошого фахівця вивчити правила і норми, які регулюють його ділянку роботи. Тоді він зможе добре справлятися зі своїми обов'язками.

Необхідні знання

Ведення бухгалтерського обліку в Україні регламентується на законодавчому рівні. Тому фахівець повинен добре орієнтуватися в законодавчих нормах. Основний закон, який повинен знати бухгалтер, – «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність». Також він повинен добре орієнтуватися в плані рахунків, вміти робити проводки, знати міжнародні стандарти фінансової звітності.

Також бухгалтер повинен знати податковий кодекс. Його прямий обов'язок — формувати податкову звітність.

Спеціаліст, крім того, повинен вміти користуватися сучасним програмним забезпеченням. Він повинен вміти працювати з електронними підписами, реєстрами, порталами для платників податків.

*




Схожі новини: