Як не помилитись при виборі кондиціонера - рахуємо по площі

Переглядів: 1026

30 травня 2019 09:27

Як не помилитись при виборі кондиціонера - рахуємо по площі фото

Як підібрати кондиціонер по площі

Кондиціонер прийшов в наш будинок набагато пізніше інших побутових приладів, однак досить міцно влаштувався в нашому житті. Це й не дивно. Температура повітря влітку буває просто нестерпним і це обумовлює підвищення попиту на кліматичне обладнання.

Наявність кондиціонера дозволяє не просто охолодити повітря, але також комплексно вирішити безліч питань. Правильно підібраний девайс може служити обігрівачем, вентилятором, а також очищувачем і іонізатором.

Обов'язково слід пам'ятати про те, що придбання кондиціонера це не рядова подія і підійти до нього потрібно з усією відповідальністю. Обміркувати покупку необхідно заздалегідь, щоб уникнути сезонного ажіотажу і не стати жертвою переслідування за квартальним планом найближчого супермаркету електроніки. Простіше кажучи, щоб нам не всунули те, що вигідно продати магазину, користуючись нашою необізнаністю.

Так ось, щоб цього не сталося, вирушаючи на пошуки кондиціонера, потрібно точно знати які вимоги ми до нього пред'являємо.

Монтаж

Багато економлять на монтажі, і даремно це роблять. Якість його функціонування кондиціонера наполовину залежить від правильної установки. Найкраще купувати обладнання і замовляти монтаж у одного виробника, що має тривалий досвід продажів. Так можна уникнути проблем із з'ясуванням причини поломки пристрою. Якщо Вам потрібен монтаж кондиціонера у Львові, то звертайтесь у фірму Теплософт.

Купуємо кондиціонер

Обов'язково необхідно точно розрахувати продуктивність девайса. Сильне відхилення від рекомендованих параметрів в бік зниження або підвищення створить проблеми в подальшій експлуатації.

Якщо кондиціонер потужності меншою, ніж потрібно, він не зможе якісно виконувати свої функції і виникнуть проблеми з охолодженням приміщення. Якщо ж потужність в надлишку, то такий агрегат буде споживати несоотносімості кількість електроенергії, часто запускатися і відключатися. Це в підсумку призведе до зниження терміну експлуатації.

Потрібно також акцентувати увагу на одну деталь, яка часто виявляється підводним каменем і вводить в оману покупця.

Потужність охолодження і потужність споживана - абсолютно різні речі! Потужність, яку кондиціонер поглинає, становить орієнтовно 35% від потужності охолодження (ця цифра, однак, може змінюватися).

Поцікавитися споживаної потужністю приладу слід для визначення його енергоефективності. Це допоможе з'ясувати наскільки економічною буде подальша експлуатація кондиціонера.

На вибір кліматичного пристрої правильної потужності впливає ряд обставин. Серед них:

  • Площа приміщення
  • Тип приміщення
  • Висота стелі
  • Теплопритоки ззовні (вікна)
  • Теплопритоки внутрішні
  • Кількість людей
  • Теплоізоляція приміщення
  • Поверховість будівлі

Вибираємо девайс виходячи з площі приміщення

Головний критерій вибору це все ж площа охолоджуваного приміщення. Саме від цього параметра потрібно відштовхуватися в першу чергу.

Найпростіший спосіб отримати необхідні цифри, це площа приміщення розділити на 10. Такий метод обчислення обумовлений тим, що на кожні 10 м2 потрібно 1 кВт продуктивності.

Однак слід пам'ятати, що це розрахунок буде приблизними, оскільки приміщення не характеризується тільки площею статі. Висота стелі також вельми значущий фактор. Наприклад, в одній кімнаті площа становитиме 20 м2 з стелею 2,5 метра; при цьому інше приміщення площею також 20 м2 матиме стелю висотою 4 метри. В таких обставинах необхідна потужність охолодження для цих приміщень буде різнитися.

Також слід пам'ятати про те, що хоча основний критерій вибору це площа, але, по суті, загальна теплове навантаження може звести нанівець значення цього чинника. Це можна також розглянути на прикладі.

Два приміщення рівній площі. Одна кімната розташовується на першому поверсі північного боку будівлі, вікна затінені листям. Друге приміщення знаходиться під самим дахом і його вікна виходять на південь. У кожному з цих випадків необхідна буде різна продуктивність кліматичної системи, оскільки кімнати мають не однакову теплове навантаження.

Для того щоб отримати максимально точний розрахунок продуктивності кондиціонера потрібно слідувати простої формули:

S - площа конкретного приміщення (м2) Q - коефіцієнт провідності тепла (кВт) H - висота стель в даному приміщенні (м) S * H * Q =

РОЗРАХУНОК ПРОДУКТИВНОСТІ

Важливо!

Окрім наведених в таблиці розрахункових одиниць не можна забувати про супутні фактори, такі як працюють побутові прилади, а також тепло виділяється людьми.

Для точного, професійного розрахунку беруться не просто жорсткі цифри (наприклад, людина випромінює приблизно 100 Вт тепла), але також все, навіть найменші нюанси (наприклад, враховується те, як люди в приміщенні частіше проводять час - в спокійному стані або ж виконують фізичні навантаження ; як часто експлуатується техніка, що виділяє тепло і т.п.).

Згрупувавши всі фактори і обчисливши, нарешті, жадану цифру, необхідно обов'язково додати від 10 до 20% зверху для ефективної роботи.

Також слід знати, що застосування инверторной технології дозволяє відчутно підвищити продуктивність кондиціонера. Інверторна спліт-система потужністю 9000 BTU буде дорівнює за технічними характеристиками стандартного кондиціонеру потужністю 12000 BTU.

При грамотному підході до всіх деталей можна підібрати кліматичну систему, яка буде ефективною, а також економною і прослужить користувачеві не один десяток років.

*




Схожі новини: