Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі: ідеальне м'ясо до будь-якого гарніру

Переглядів: 173

30 квітня 2024 23:15

Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі: ідеальне мясо до будь-якого гарніру фото

Якщо приготувати курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі, ви отримаєте неймовірно смачну та вишукану страву, здивувавши всіх поєднанням інгредієнтів і кінцевим результатом.

Приготоване в такий спосіб куряче м'ясо виходить соковитим, смачним та ідеально підходить до будь-якого гарніру. Як його зробити, розповіли в блозі "Консервація та кулінарія".

Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі

Інгредієнти:

курячі стегна — 3 шт;

гарбуз — 200 г;

цибуля — 80 г;

томатна паста — 1 ст. л;

сметана — 2 ст. л;

олія рослинна — 2 ст. л;

лавровий лист — 2 шт;

сіль;

перець чорний мелений;

вода гаряча — 300 мл.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки, м'якоть натерти на середній тертці. Цибулю порізати маленькими кубиками.
  2. Сковорідку прогріти і змастити олією, викласти стегна, обсмажити на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку, щоб курка злегка підрум'янилася. Перекласти їх на тарілку.
  3. У ту саму сковороду викласти гарбуз і цибулю, обсмажити 3 хвилини, помішуючи. Потім додати до нього сметану і томатну пасту.
  4. Влити гарячу воду, додати сіль, перець і лавровий лист. Перемішати, довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
  5. У соус викласти курку, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 35–45 хвилин.



Схожі новини: