Мова про евакуацію з Харкова не йде: ворог поширює фейк, щоб посіяти паніку і змусити мешканців виїхати

Переглядів: 182

17 травня 2024 19:00

Мова про евакуацію з Харкова не йде: ворог поширює фейк, щоб посіяти паніку і змусити мешканців виїхати  фото

Ворожі TG-канали поширюють повідомлення нібито від ДСНС України із закликами евакуюватися з міста Харкова у безпечніше місце.

Як доказ рашисти демонструють фото екрану телефона, на якому видно відповідне повідомлення. 

Це черговий ворожий фейк, мета якого – посіяти панічні настрої серед суспільства. Згідно з повідомленням Харківської міської ради, потреби в евакуації жителів Харкова наразі немає. 

 Попри загострення ситуації у прикордонних районах області, потреби в евакуації мешканців Харкова немає.

Про це 15 травня в ефірі національного телемарафону заявив міський голова Ігор Терехов.

«Мова про евакуацію з Харкова не йде. Ми, навпаки, приймаємо евакуйованих. До Харкова приїжджають люди з районів, де зараз йдуть активні бойові дії. Ми вже прийняли понад 6 тис. осіб. Розміщуємо їх у гуртожитках, надаємо все необхідне, щоб вони почувалися більш-менш захищеними. Зараз потреби в речах немає, усього вистачає», - розповів мер.

Також Ігор Терехов повідомив, що напередодні ворог завдав сім ударів по густонаселених районах Харкова, щоб залякати його мешканців та змусити виїхати з міста. Мер подякував харків’янам за те, що не піддаються паніці та продовжують допомагати ЗСУ.

«І місто дуже багато допомагає нашим військовим частинам, і харків’яни відгукнулися на мій заклик та перераховують кошти на потреби захисників. Наша головна мета - захистити Харків та Україну, дати гідну відсіч агресору, який прийшов на нашу землю», - наголосив Ігор Терехов.

Не дайте ворогу ввести себе в оману, довіряйте лише джерелам верифікованої інформації.




Схожі новини: