Є кадровий потенціал: у Запорізькій області достатня кількість педагогів, які можуть працювати як онлайн, так і в змішаному форматі

Переглядів: 285

25 квітня 2024 22:15

Є кадровий потенціал: у Запорізькій області достатня кількість педагогів,  які можуть працювати як онлайн, так і в змішаному  форматі фото

Запорізька область отримає півмільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів.

Про це повідомив міністр Оксен Лісовий на брифінгу під час робочої поїздки до Запорізької області. Необхідність повернення дітей до очного навчання – спільна позиція Міністерства освіти та науки України та керівництва Запорізької області, зазначає пресслужба Запорізької ОДА.

– Вже подані проєкти будівництва укриттів, які дозволять здійснювати навчання, тому що ми знаємо, які тут є загрози. Додатково уряд профінансує придбання автобусів для підвозу дітей з інших громад та для закупівлі необхідних для навчання гаджетів. Зробимо все можливе, щоб діти повернулися до очного навчання з урахуванням всіх безпекових умов, –  додав міністр.

Незважаючи на проблеми воєнного часу, в Запорізькій області є достатня кількість висококваліфікованих педагогів, які можуть працювати як онлайн, так і в змішаному  форматі, запевнив керівник Запорізької області Іван Федоров. 

– Сьогодні в нас є кадровий потенціал. Велика кількість освітян з тимчасово окупованих територій знаходиться на території міста Запоріжжя.Я впевнений, що ми будемо синхронізувати процеси: управління освіти Запоріжжя, департамент освіти Запорізької ОДА, всі освітяни, які є в регіоні, – ми маємо працювати, як один єдиний організм, для досягнення мети – якісного освітнього процесу, – зазначив  Іван Федоров.

За прогнозом міністерства освіти, змішане навчання підвищить якість освіти. А для вирішення проблеми психосоціального розвитку дітей освітянам пропонують використовувати інструменти позашкільної освіти та організувати «таборові» школи.

– Ми працюємо над створенням так званих «таборових» шкіл, в які зможемо вивозити дітей з регіонів на сесійні заняття. Там вони будуть комунікувати між собою, комунікувати з педагогами, з вчителями регіону. Працюємо над цим, – цитує міністра Оксена Лісового пресслужба ЗОДА.




Схожі новини: