У Берліні масштабна пожежа на металообробному підприємстві компанії Diehl. Жителів попередили про токсичний дим

Переглядів: 150

3 травня 2024 21:40

У Берліні масштабна пожежа на металообробному підприємстві компанії Diehl. Жителів попередили про токсичний дим  фото

У Берліні горить цех металургійного заводу Diehl Metall, там зберігалися сірчана кислота та ціанід міді.

Про це повідомив таблоїд Bild з посиланням на пожежників у п’ятницю, 3 травня.

Берлінська влада опублікувала офіційне повідомлення, у якому закликала людей по можливості оминати район пожежі, додає Bild.

Berlener Zeitung пише, що пожежа виникла вранці 3 травня на першому поверсі заводу, через деякий час вогонь перекинувся на інші поверхи. Через хімічні речовини всередині вогонь гасять ззовні. Інформації про можливу причину пожежі наразі немає.

Видання DW уточнило, що пожежа у Берліні сталася на підприємстві підрозділу Diehl Metall. Підрозділ компанії Diehl Defence, що займається оборонною продукцією, розташований на півдні країни.

Речник пожежної служби Берліна Адріан Вентцель заявив, що будівля "повністю згоріла на чотирьох поверхах". За його словами, ліквідувати пожежу зсередини вже неможливо, тому рятувальники гасять її ззовні.

"Ми можемо підтвердити, що в будівлі також горять хімікати. Там зберігалися сульфатна кислота та ціанід міді. Існує ризик утворення ціанистого водню, який підніметься в повітря разом з димом. Наразі чергують 130 пожежників", – розповів Вентцель.

Інформації про травмованих немає.

ДОПОВНЕНО о 16:52. Berliner Zeitung уточнило, що горить будівля Diehl Metal Applications — філії оборонної компанії Diehl Defense GmbH. Вона займається виробами з мідних сплавів, гальванічною обробкою, складними штампованими виробами.

Попри те, що російська пропаганда заявила про пожежу на "заводі виробника зенітно-ракетних систем IRIS-T SLM", нібито призначених для України, ані компанія, ані німецькі ЗМІ цього не повідомляли.




Схожі новини: