Порядок вручення повісток із 18 травня: Кабмін вніс зміни

Переглядів: 179

18 травня 2024 09:15

Порядок вручення повісток із 18 травня: Кабмін вніс зміни фото

Кабмін вніс зміни до положення №560, в якому містяться, зокрема, норми про вручання повісток

Якщо військовозобов'язаний не знаходиться за адресою, яка вказана у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, і фізично не отримав повістку, вона все одно буде вважатися врученою. Відповідні зміни внесені постановою Кабміну №560 до положення про порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Зазначається, що підтвердженням того, що військовозобов'язаний отримав повістку, будуть вважатися наступні чинники:

→ якщо повістку вручили особисто, то особа має підтвердити це підписом. Також передбачається відеозапис вручення повістки, зокрема відеозапис доведення акта відмови від отримання повістки, а також відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки;

→ якщо повістку надіслали поштою, і чоловік фізично відсутній за адресою, вказаній у ТЦК, у поштовому повідомленні буде повідомлено про те, що він був оповіщений військкоматом. 

Повістка вважається врученою:

→ у день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
→ у день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи.

Норма набуває чинності з 18 травня.




Схожі новини: