Найкраще підходить медичний гель: запоріжанка виготовляє сухі душі для військових

Переглядів: 182

24 квітня 2024 17:00

Найкраще підходить медичний гель: запоріжанка виготовляє сухі душі для військових фото

Олена Черткова за професією економіст. Коли почалось повномасштабне вторгнення улюблену справу довелось змінити. Спочатку виготовляла окопні свічки, згодом перейшла до виготовлення сухих душів.

В день може зробити 200 пакетиків. А коли руки втомлюються через мануальну працю, у неї є помічники: дві доньки та чоловік.

"Все це через попит військових народилось само собою. Я передивлялась відео, як їх виготовляти в інтернеті, зв'язалась з такими ж волонтерами з заходу України. Потім сама почала випробувати та експериментувати, тут мені допомогли й наші хлопці. І коли вийшло, мене просто переповнювали емоції", - пригадує майстриня.

Гель для душу Олена використовує медичний, який підходить навіть за доглядом за лежачими хворими. Каже, що він найбільше себе зарекомендував як надійний та не викликаючий сухості шкіри.

Тканина для губки теж довго обиралась: це промислова устілка, але дуже якісна, не залишає подряпин та м'яка.

Душ, зі слів Олени, можна використовувати в будь-яку пору року та не лише на позиціях, а і у госпіталях: все це перевірено практикою.

В планах - не виїжджати, а допомагати.

"Після закінчення війни я не буду робити душі, бо, напевно, буде інша потреба. Наприклад, буду допомогати з реабілітацією. Головне - хочу бути потрібною і робити все, що від мене залежить. Моя родина дуже постраждала від російської влади ще в ті часи. Зокрема, мій дід будував «дорогу життя» в Токмаку, а зараз я намагаюсь власними руками робити внесок в нашу спільну перемогу".

Автор тексту і фото: В'ячеслав Твердохліб




Схожі новини: