Попадали дерева і великі гілки: у Запоріжжі знову прогнозують штормовий вітер

Переглядів: 197

16 квітня 2024 22:58

Попадали дерева і великі гілки: у Запоріжжі знову прогнозують штормовий вітер фото

У місті триває робота з ліквідації наслідків негоди

За даними Запорізького обласного центру з гідрометеорології, ввечері 15 квітня внаслідок проходження холодного атмосферного фронту виникли небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності: гроза, шквал 18 м/с. Кількість опадів за більш ніж годину склала 7 мм, що відповідає 50% від декадної норми.

Надзвичайники 26 разів залучалися для надання допомоги населенню через наслідки негоди у Запоріжжі та Запорізькому районі.

Рятувальники прибрали 26 повалених дерев, які перешкоджали руху транспорту та пішоходів, становили загрозу для життя і здоровʼя людей. Так, у двох районах обласного центру внаслідок поривів вітру дерева впали на два п’ятиповерхових житлових будинки. Всього пошкоджено 5 автівок та муніципальний автобус.

О 2:00 16 квітня надзвичайники завершили аварійно-рятувальні роботи.  Від ГУ ДСНС залучалося 135 рятувальників та 30 одиниць техніки.


 

Починаючи з 09:00 16 квітня співробітники ДСНС здійснили реагування на 19 викликів, пов'язаних із ліквідацією наслідків негоди у Запоріжжі.

У взаємодії із комунальними службами рятувальники прибирали  повалені дерева, які заважалиь руху автотранспорту, унеможливлюючи безперешкодне пересування містом.

За адресами, де гілля впали на житлові будинки, співробітники Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС області залучили спеціальну техніку - автодрабини, завдяки яким фахівцям вдалося провести аварійно-рятувальні роботи в найкоротші терміни.

Від ГУ ДСНС залучалося 20 одиниць техніки, 81 рятувальник.

Як повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв,  через сильний вітер у місті впало понад 450 дерев та гілок, було пошкоджено електромережі та світлофори. Усього до контакт-центру «15-80» надійшло більше 200 заявок.

"Відучора фахівці ДСНС, міської аварійно-рятувальної служби, муніципальної аварійної служби, «Запоріжремсервісу», «Зеленбуду», «Титану», «Запоріжміськсвітла» та «ЕЛУАШу» розпилюють і вивозять гілки та дерева, ремонтують мережі зовнішнього освітлення та пошкоджені елементи покрівель у багатоповерхівках, прибирають дороги та тротуари від сміття, відновлюють роботу світлофорів.

Усього в роботах задіяно більше ста комунальників і 47 одиниць техніки. Роботи триватимуть до пізнього вечора та продовжаться завтра", - повідомив очільник Запоріжжя.

Зверніть увагу

Попередження про небезпечні метеорологічні явища

  • Вдень 17 квітня у Запоріжжі, за прогнозом синоптиків Запорізького обласного центру з гідрометеорології,  очікуються пориви південного вітру 15-20 м/с. (I рівень небезпечності, жовтий)
  • Погодні умови можуть призвести до пошкодження ліній електропередач, падіння дерев, заносу автомобілів, збільшення ймовірності ДТП.




Схожі новини: