Розробили і затвердили графіки відключень: запорізькі енергетики при потребі обмежуватимуть енергопостачання

Переглядів: 174

16 квітня 2024 22:35

Розробили і затвердили графіки відключень:  запорізькі енергетики  при потребі обмежуватимуть енергопостачання  фото


Загальна ситуація в енергетичному секторі Запорізької області залишається контрольованою

Про це сьогодні представникам ЗМІ повідомив генеральний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Михайло Гаврилов.

- Розподіл електроенергії на контрольованій території Запорізької області здійснюється в нормальному режимі, жодних обмежень потужності по регіону не встановлено, - зазначив він.

Хоча вказівок від НЕК «Укренерго» на застосування графіків відключень наразі немає, за словами Михайла Гаврилова, війна та обстріли тривають, тож «Запоріжжяобленерго» готове до роботи в будь-яких умовах – у тому числі й обмеження енергопостачання, якщо цього вимагатиме стан енергосистеми.

В компанії розроблені та затверджені графіки стабілізаційних відключень – аварійних, спеціальних аварійних та погодинних.

- Зважаючи на суспільну чутливість цього питання, ми склали їх таким чином, аби звести до мінімуму навантаження на побутових споживачів. Наразі ми чи не єдиний регіон, де графіки аварійних та спеціальних аварійних відключень розповсюджуються тільки на промислових споживачів.

Населення та соціально важливі об’єкти залучені лише до графіків погодинних відключень, в яких цього року збільшено кількість черг – з трьох, як це було у 2023, до шести – аби зменшити участь кожного споживача у відключеннях. Але застосовані ці графіки будуть лише в тому випадку, якщо в цьому виникне критична необхідність, - наголосив Михайло Гаврилов.

Ощадливе енергоспоживання

Очільник енергокомпанії також закликав запоріжців та мешканців області відповідально та ощадливо споживати електроенергію в години пікових навантажень – з 06:00 до 09:00 та з 19:00 до 23:00.

- Крім відновлення енергооб’єктів після їх обстрілів країною-агресором, триває й підготовка до наступного опалювального сезону. Це доволі масштабна ремонтна кампанія, під час якої частину обладнання необхідно виводити з експлуатації для виконання робіт. Вкупі це призводить до виникнення дефіциту потужностей об’єктів генерації чи розподілу.

Тому «Запоріжжяобленерго» приєднується до закликів НЕК «Укренерго», Міністерства енергетики та просить всіх споживачів в години пікових навантажень обмежити користування енергоємними електроприладами або ж користуватися ними по черзі. Це допоможе зберегти стабільну роботу Об’єднаної енергосистеми, - закликав генеральний директор ПАТ «Запоріжжяобленерго» Михайло Гаврилов.

В тему

Протягом дня енергетики усували наслідки вчорашньої стихії та повертали людям світло. З 08:00  заживили ще 3319 споживачів, у тому числі й тих, що були знеструмлені вже сьогодні через нові пошкодження в електромережах, спричинені потужним поривчастим вітром.

Загалом станом на 14:00 відновили енергопостачання 17142 родин та юридичних осіб, що переривалося через складні погодні умови.

Знеструмленими через негоду залишалися 7318 абонентів: 2356 – у Запоріжжі та 4728 – у Запорізькому районі.

Аварійні бригади працювали невпинно, щоб відновити енергопостачання до кінця дня.

Джерело: ПАТ "Запоріжжяобленерго"

 




Схожі новини: